Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa'da Bu Yasaklara Dikkat Etmelisiniz!

Avrupa'da Bu Yasaklara Dikkat Etmelisiniz!
Belki işten güçten, belki de sınavlardan, okuldan sıkıldınız ve şöyle güzel bir kafa tatiline ihtiyacınız var. Bunun içinse kendinize güzel bir yurt dışı tatili ayarlamayı düşünüyorsunuz. Fakat bu tatilde evde yaptığınız hesabın çarşıya uymama olasılığı var. Neden mi?
Farklı kültürler, farklı kuralları da beraberinde getirmekte. Eğer eğlencenizin bölünmesi, para cezaları ya da diğer farklı yaptırımlara maruz kalmak istemiyorsanız bazı yasakları bilerek gitmenizde fayda var diye düşünüyoruz. Çünkü çoğu mantıklı sebeplerle çıkarılan bu yasaklara, zaman zaman nedenine anlam verilemeyen yasaklar da eklenebiliyor. Avrupa tatilinizin keyifli geçmesi için bu kurallara dikkat etmeniz ise son derece önemli görünüyor.

İşte size altı farklı ülkeden, altı ilginç kural;

1-Ketçap Yasağıyla Fransa
Fransa okullarının kantinlerinde ketçap bulundurmak yasaklanmıştır. Bu yasağın nedeni ise sağlığa olan olumsuz etkisinden ziyade ketçabın Fransız yemek kültürüne uymuyor oluşudur.

ae4d2ba0ketcapvemayonezleyiyebileceginiz10yemek_780x327

2-Yunanistan'da Topuklu Ayakkabı

Yunanistan'ın başkentinde Akropolis gibi tarihi yerleri gezerken topuklu ayakkabı giymemeye özen göstermenizde fayda var. Aksi takdirde tarihsel yapıyı zedelememek adına uyarı almanız olasıdır.

Hellas Acropolis Ancient Greeks Gods Greece Athens Wide Resolution

3-Fotoğraflanan Ukrayna Binaları

Özellikle Ukrayna'da veya Macaristan, Romanya ve Rusya gibi ülkelerde kamu binalarını veya askeri alanları fotoğraflamaya kalkarsanız, sadece turistlik amaçla bile olsa başınıza ciddi anlamda sorun alabilirsiniz.

ukrayna_macaristan

4-Mayo Yasağıyla İspanya
Sıcak havası ve sahilleriyle deniz tatili yapmak isteyenlerin gözdesi olan İspanya'nın Barcelona şehri ve Palma de Mallorca'da mayoyla gezmek yasaktır. Bu yasağa uymayanlara ise 100€-500€ arası bir ceza kesilebilmektedir. Eğer rotanızı Barcelona'ya çevirmek istiyorsanız bu kurala dikkat etmenizde fayda var. Aksi takdirde cebiniz biraz yanabilir.

Barselona-plajları-Barceloneta

5-İtalya'da Kuş Beslemeye Dikkat!
İtalya'nın tarihi şehri Venedik'e olur da yolunuz düşerse birçok tarihi alanda ve özellikle San Marco Meydanı'nda kuşlara yem veya ekmek gibi şeyleri asla atmamalısınız. Çünkü çevrede bulunan tarihi eserleri korumak amacıyla bu yasaklanmıştır. Uygulamanın sıkılığı, şehirden şehire değişmektedir. Ancak, bu kanunun en katı olduğu yerlerin başında Venedik şehri gelir. Güvercinlerin tarihi yapılara pislemesinden bıkan yetkililerin, güvercin besleme "suçu" için biçtikleri bedel 50-600 dolar (yaklaşık 200-2400 TL arası) arasında değişmektedir.

Italya_Venedık

6-Sakız Yasağıyla Singapur

Singapur, 1992 yılında yürürlüğe koyduğu bir yasak kararıyla sakız severlerin balonunu patlattı. Dünyanın sayılı şehir devletlerinden bir tanesi olan Singapur'da sakız; bakkal ve marketlerde satılmazken, sakız almak isteyen bir kişi ancak doktorun yazdığı reçete sayesinde eczaneden, kimlik bilgilerini paylaştıktan sonra sakız temin edebiliyor.

 

sakız-yasakk(1)

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.