Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa Ülkesi Schengen'i Geçici Olarak Askıya Alacak

Avrupa Ülkesi Schengen'i Geçici Olarak Askıya Alacak
avrupa

 

Avusturya sığınmacı akını nedeniyle, Schengen'i askıya alarak sınır kontrollerine başlıyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Avusturya yetkilileri, 16 Eylül'den itibaren Macaristan, İtalya , Slovakya ve Slovenya sınırlarında geçici olarak kontrollere başlayacaklarını bildirdi.

Açıklamada, Schengen anlaşması gereğince "kriz durumlarında" sınır kontrollerinin diğer AB üyesi ülkeler arasında geçici olarak başlatılmasına olanak sağlandığı, Avusturya'nın bu uygulamasının Schengenkurallarına uygun olduğu kaydedildi.

[ad name="Google Adsense"]

Komisyon'un durumu yakından izlediği, AB Parlamentosu ve Konseyi'ni bilgilendireceği ifade edilen açıklamada, çalışmalarının amacının normal Schengen sistemine yani açık sınırlara "en uygun" zamanda geçiş olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, Avusturya'nın yürürlüğe geçirdiği Schengen üyesi ülkeleri de içerisine alan sınır kontrollerinin "geçici" olduğu belirtilerek, bu durumun AB Komisyonu'nun sığınmacı krizine karşı yaptığı teklifin önemine işaret ettiği kaydedildi.

Öte yandan, Almanya 13 Eylül'de sığınmacı akını nedeniyle, Avusturya sınırında yeniden sınır kontrollerine başladı.

Kaynak: Ajanslar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.