Öğrenci Kariyeri Banner

AVM Yatırımlarında Dikkat Çekici Artış

AVM Yatırımlarında Dikkat Çekici Artış
Tartışması üniversite öğrencilerin en çok vakit geçirdiği yerler arasındadır AVM'ler. Gönül isterki AVM ler şehir merkezlerine kurulmasın veya az sayıda kurulsun. Fakat ters mantık yürütülerek AVM'ler insan nüfusunun yoğunluğu olduğu yerlere kuruluyor. Biraz daha şehir dışı yerleşim yerlerine kurularak ulaşım alternatiflerinin arttırılması yöntemini çok daha mantıklı buluyoruz. Neyse konuyu fazla uzatmayarak Marketingtr de yer alan haberi siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

Maptriks AVM GLA Artis 2


Maptriks, Türkiye genelinde yapılmakta olan veya inşaat halindeki alışveriş merkezlerinin; mevcut alışveriş merkezleri ile olan karşılaştırmasına ilişkin harita yayınladı. İl bazında, "Kiralanabilir Alan-GLA" ölçütü baz alınarak yapılan haritayı yorumlayan Maptriks CEO'su Fatih Kuralkan, Türkiye genelinde 2014 - 2016 yılları arasında, iller bazında alışveriş merkezlerinin kiralanabilir alan büyüklerinin oldukça değişim gösterdiğini belirtti.

Trakya Bölgesi'nde Edirne'de, mevcut alışveriş merkezlerine oranla 1.5 katlık bir artışın gerçekleşeceğini ifade eden Kuralkan, diğer bölgelere ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuralkan, Marmara Bölgesi'nde, İstanbul'da hızlı büyümenin devam edeceğini belirterek, il genelinde mevcut alışveriş merkezlerinin büyüklüğünün yarısı kadar yeni alışveriş merkezlerinin açılacağını vurguladı.

2014-2016 yılları arasında Çanakkale'nin ise Marmara Bölgesi'nde en büyük alışveriş merkezi yatırımının yapıldığı şehir olarak öne çıkacağını kaydeden Kuralkan şöyle devam etti:

"Karadeniz Bölgesi'ne baktığımızda ise 2014-2016 yılları arasında Çorum, Amasya ve Tokat illerinde ilk defa alışveriş merkezi açılacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise özellikle Diyarbakır ilinde yapılan alışveriş merkezi yatırımı ile dikkat çekiyor. Alışveriş merkezi kapasitesi bu şehirde, mevcut alışveriş merkezlerine oranla 1.5 katı bir büyüme gösterecektir."

İç Anadolu Bölgesi'nde de Kırıkkale'de büyük kapsamlı yeni bir alışveriş merkezinin açılacağını ifade eden Kuralkan, Ankara’da ise mevcut alışveriş merkezlerine oranla yüzde 38’lik bir büyümenin gerçekleşeceğini; Akdeniz Bölgesi'nde ise özellikle Isparta'nın yeni alışveriş merkezlerinin odak noktası olacağını sözlerine ekledi.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.