Öğrenci Kariyeri Banner

Audi, Almanya'da Uçan Otomobillerin Test Sürüşlerine Başlıyor!

Audi, Almanya'da Uçan Otomobillerin Test Sürüşlerine Başlıyor!
Alman otomobil devi Audi ve Airbus iş birliği ile geliştirilen uçan otomobillerin test sürüşleri için Alman hükümeti ile anlaşmaya varıldı. Gelecek kapımızda!

2018 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında gösterimi ve tanıtımı yapılan aracın uzunca bir süre daha karşımıza çıkmasını beklemiyorduk. Buna karşın Audi, bu uçan arabaların bir hayalden veya şovdan ibaret olmadığını ispatlarcasına kolları sıvamış durumda.

otomobil3

Şu an için Pop.Up Next olarak adlandırılan ve büyük ihtimalle bu kötü isimle çıkışını gerçekleştirmeyecek olan araçlar iki kişilik ve mobilitesi yüksek bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Jetgiller'den beri hayalimiz olan araçlarla ilgili görüşmeleri yürüten, Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer konuyla ilgili şunları söyledi:

"Geleceğin teknolojisi diye bakılan uçan taksiler artık günümüzde ihtiyaç duyulan bir hale gelmiş durumda. Bu yüzden mobilitede yeni bir döneme geçiyoruz. Uzun süredir bu alanda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunuyorduk ve bu girişimler artık meyvesini vermeye başladı."

otomobil2

Elbette ki test uçuşlarının başlayacak olması bu teknolojinin kısa vadede hayatımızın içine yerleşeceği anlamına gelmiyor. Ancak insanoğlunun hayalinin ulaştığı yere er geç kendi de ulaşıyor. Bu hayalin peşinde koşan da sadece Audi değil: Daimler ve Intel de birlikte uçan arabalarla ilgili bir proje geliştiriyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.