Öğrenci Kariyeri Banner

Artık Ders Çalışırken Uykunuz Gelmeyecek

Artık Ders Çalışırken Uykunuz Gelmeyecek
Bütün Öğrencilerin en muzdarip olduğu şeydir, dersin başına oturunca gelen uyku. Yarım bıraktırır. Önemli şeyleri görmememize neden olur. İllet lanet bir şeydir aslında tatlı tatlı bizi yastığımıza, yorganımıza sürükleyen bu dert. Ama uykunun da 'bug' ı var. Şimdi sizlere anlatacağım birkaç çözümle artık uykuya yenilmeyeceksiniz.

1)Ağır Yemekler Yemekten kaçının.

uyku ders 2

Çoğumuz şöyle güzelce bir yemek yiyeyim de öyle oturayım dersin başına der ve yiyip içer kitabı defteri elimize alırız. Sonrasında bir uyku bir uyku bastırır ki tadından yenmez. Genellikle 'beynime kan gitsin' diye yenilen o yemek, beyninize kandan ziyade size güzel bir şekerleme isteği getirir. O yüzden size tavsiyem, eğer sınav haftasında iseniz daha hafif sindirimi kolay, içinde yoğurt, laktoz, laktik asit bulunan gıdalar tüketmemeniz, sindirimi kolay hafif yemekler tercih etmeniz yönünde olacaktır

2) Kafein Patlaması

uyku ders 3

Bunu tavsiye etmekle iyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum bilmiyorum fakat diyelim çok önemli bir sınavınız var, deli gibi uykunuz geldi, 'Uyursanız Ölürsünüz'. Böyle bir durum işte. Bu durumda kolanın içine kahve veya nescafe atın, için. Uykunuzu yarım saat içinde tamamen yok edecektir ve normal kahveden daha etkilidir. Cin gibi gezersiniz birkaç saat. Yalnız uyarmam gerek biraz çarpıntı yapıyor, bu sebeple kalp hastalığı olan öğrencilere tavsiye etmiyorum.

3)Soğuk Su

uyku ders 7

Soğuk su için gibi bir şey tabii ki demeyeceğim :) Ders çalışıyorsunuz. Uykunuz geldi. Hemen kalkıyorsunuz, tuvalet/banyonun yolunu tutuyorsunuz,soğuk suyu açıyorsunuz, en buz gibi olduğu seviyeyi bekliyorsunuz ve sonrasında başlıyorsunuz yüzünüze çarpmaya. Hiç yoktan sizi 30-45 dakika daha ayakta tutacaktır bu yöntem.

4) Duş

uyku ders

Sabahlamanız gereken bir sınav/ödev var. Soğuk suyla yüzünüzü yıkamak yetmedi. Ben genelde sabahlayacağım zamanlar yapıyorum bunu. Saat 3'e kadar bekliyorum. Diğer yöntemlerle kendimi tutuyorum ama 3'ten sonra ne yaparsam yapayım fayda etmiyor. Uykum deli gibi bastırıyor. İşte tam bu noktada 10 dklık kısa bir duş alıyorum çarçabuk. O duş beni sabaha kadar ayık ve dinç tutmuş oluyor.

5)Temiz Hava

uyku ders 5

Hepimizin unuttuğu en önemli şey. Ders çalışırken genelde kapalı ve sıcak bir ortamda oluyoruz. Bu da haliyle uykumuzu getiriyor. Camı açıp nefes almak, balkona çıkıp çayımızı kahvemizi orda içmek temiz havayı içimize çekmek, sandığınızdan daha efektif olacaktır. Yapınca göreceksiniz:)

(Bonus)

uyku ders 6

Müzik dinleyin. Evet kesinlikle uykuyu kaçırıyor ama en önemli handikapı dikkatimizi dağıtıyor. Öğrenme algılarımızın yüzde yüz derse yönelmesine engel oluyor. Bunun için tavsiyem mimarlık öğrencileri için çizim falan yaparken veya lise öğrencileri için geometri çalışırken müzik dinlemeleri yönünde olacaktır.

Sizin ders çalışırken uykunuzu kaçıran şeyler neler? Aşağıda yorum olarak yazabilir bu yazıyı okuyanlara sizlerde tavsiye verebilirsiniz :)

Bu yazı ÖğrenciKariyeri Ailesinden Merve Evşan tarafından özel hazırlanmıştır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.