Öğrenci Kariyeri Banner

Apple, iPhone 12 İçin Harekete Geçti!

Apple, iPhone 12 İçin Harekete Geçti!

Teknoloji devi Apple, son günlerde ortaya çıkan radyasyon gelişmelerinin ardından iPhone 12 modeli için harekete geçti. Şirket, iPhone 12 yazılım güncellemesi ile durumu hafifletmeyi hedefliyor.

3 Ülke iPhone 12'yi İnceleme Altına Aldı!

Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone 15 serisinin tanıtımını gerçekleştirerek teknoloji dünyasının gündemine oturdu. Ancak aynı gün yaşanan bir gelişme, şirket için şok etkisi yarattı. Birkaç gün sessizliğini koruyan Apple'ın şimdi ise harekete geçtiği ortaya çıktı.

iPhone 15‘in tanıtıldığı sıralarda Fransa’dan iPhone 12’yi yasaklama kararı herkesi şaşırtmıştı. Gerekçe olarak ise, serinin olması gerekenden daha fazla radyasyon sinyalleri yaydığı tespit edilmesi gösterildi. Üstelik Fransa’nın bu kararının ardından Almanya, Hollanda ve Belçika iPhone 12’yi incelemeye alğını duyurdu.

Apple, bu olayın ardından bugün ilk kez harekete geçti. İlk olarak teknik destek ekibine tüketiciler radyasyon riskleri hakkında soru sorduğunda herhangi bir bilgi vermemesi ve “paylaşacak hiçbir şeyleri olmadığını” söylemeleri talimatı verildi.

9to5Mac’te yer alan habere göre şirket, bölgede satışa sunulan cihazları inceleme altına aldı. Teknoloji devi, yapacağı testlerden sonra yeni bir iPhone 12 yazılım güncellemesi yayınlayarak Fransız yetkililerin endişelerini gidermeyi hedefliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.