Öğrenci Kariyeri Banner

Apple’dan Öğrenmemiz Gereken 5 Pazarlama Taktiği

Apple’dan Öğrenmemiz Gereken 5 Pazarlama Taktiği

Herhangi bir şirket de bu kuralları kendi pazarlama stratejilerinde eriterek hem var olan hem de gelecekte üretecekleri ürünleri ve hizmetleri için kullanabilir.

1) Basit tutun.

İnsanlar bilgiye boğulacakları karmaşık pazarlama kampanyalarına gerek duymazlar. Apple en başından beri pazarlama tekniklerini olabildiği kadar basit tuttu. Ürünün özelliklerinin olduğu listeleri, fiyatı, dış sesleri ve özel efektleri temizledi. Reklamlarında ürünün nereden ve nasıl alınacağına dair bilgilere yer vermedi. Onun yerine ürünlerini gösterdi.

2) Ürün yerleştirme kullanın.

Apple ürünlerini TV şovlarına ve filmlere yerleştirmek için bir bütçe ayırıyor fakat işe küçük başlamak da kabul edilebilir bir şeydir. Herhangi bir pazarlamacı ürününü, Instagram veya Snapchat gibi sosyal medyada etkili bir isimle yerleştirip paylaşabilir.

3) Müşteri değerlendirmelerine önem verin.

Bu konuda her müşteriden gelen yorumda bu müşterilerin isimlerinin, fotoğraflarının olmasına önem verilmelidir. Eğer kurumlar arası bir iş söz konusuysa güvenilirliği arttırmak açısından web sitelerine bir link eklemek de önemlidir.

4) Sizi pazarın kalanından ayıran özelliklerinize odaklanın.

Apple’ın pazarlama stratejisinin büyük bir kısmı hiçbir zaman fiyatlama savaşlarına girmemesinden oluşur. Genellikle rakiplerinden yüksek fiyatlı da olsa fiyatlama stratejileri belirlidir. Bunu başarabilmelerinin arkasındaki sebep ise rakiplerinin yapamadığını yapıp ürünlerinin değerini duyurmaya odaklanmış olmalarıdır.

5) Savunduğunuz bir şeyler olsun.

Tutarlı bir şekilde mesaj vermek müşterilerinizin size olan inancını kesinlikle güçlendirecektir.  Pazarlama sürecinde emek sarfettiğiniz her şeyin nasıl göründüğü konusunda dikkatli olun ve hepsinin tutarlı olmasına özen gösterin.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.