Öğrenci Kariyeri Banner

Apple’dan Devrim Yaratacak Yenilik Haberi!

Apple’dan Devrim Yaratacak Yenilik Haberi!

Birçok telefon markasının katlanabilir telefonlar ile iyi çıkış yakalamasının ardından Apple’ın da katlanabilir telefon pazarına girme planları yaptığı öğrenildi.

Her geçen gün piyasadaki katlanabilir telefon sayısı artıyor. Samsung'un öncülüğünü yaptığı teknolojiye kullanıcılardan da büyük ilgi var. Son yıllarda inovatif olmaması sebebiyle eleştirilere maruz kalan Apple, katlanabilir iPhone üreterek bu eleştirilere son verme niyetinde.

Şubat 2025’te Tanıtılması Bekleniyor!

Uzun yıllardır çeşitli ortaklarıyla katlanabilir telefon teknolojisi üzerine çalışan Apple'ın gelecek planları hala bilinmiyor. Ancak iPhone Flip modellerinin günün birinde mutlaka markette yerini alacağı biliniyor.

Katlanabilir telefonlar söz konusu olduğunda en önemli ayrıntı sağlamlık oluyor. Şimdiye kadarki en iyi katlanabilir telefonlar arasında görünen Galaxy Z Flip 4, 200 bin kez katlanmaya dayanacak kadar sağlam bir şekilde üretildi. 2017 yılından beri teknoloji hakkında çeşitli patentler satın alan ve prototipler geliştiren Apple'ın en az Samsung seviyesine çıkmak istediği biliniyor.

Bunun yanı sıra Apple'ın katlanabilir telefonlara hızlı bir giriş yapmak ve çeşitli modeller üretmek istediği gelen sızıntılar arasında. iPhone'larda Z Flip ve Z Fold tasarımına sahip iki yeni katlanabilir telefon modelinin yanında Microsoft Surface Duo'da tanıştığımız iki ekranlı modelin de yer alacağı tahmin ediliyor. 

Apple için katlanabilir telefonlarda en önemli nokta yazılım desteği olacak. Günümüze kadar her zaman farklı tasarımlarıyla öne çıkan firmanın katlanabilir telefonlarda da fark yaratması bekleniyor. Yeni iPhone modellerinin 2022 yılında duyurulması bekleniyordu ancak pandemi döneminde Apple’ın böylesine radikal bir hamleyi ertelediği tahmin ediliyor.

Katlanabilir iPhone'lar hakkında çoğu bilginin spekülasyon seviyesinde kaldığını belirtmek gerekir. Ancak bu teknolojiye uzun süredir yatırım yapan Apple'ın en azından bir cihaz ile şansını denemesi bekleniyor. Teknoloji uzmanlarına göre katlanabilir iPhone'lar için en yakın tarih Şubat 2025 olarak belirtiliyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.