Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Bundan Sonra Üretilecek Cihazlarıyla İlgili Yeni Karar!

Apple'dan Bundan Sonra Üretilecek Cihazlarıyla İlgili Yeni Karar!

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yıllarda akıllı cihazlarının tamamını geri dönüştürülebilir materyallerden üretmeye başlamıştı. Şirket şimdi de, gelecekteki tüm cihazlarını tamamen atıktan üretme kararı aldı.

Sürdürülebilirlik ve daha iyi bir dünya hayali pek çok markanın en önemli gündem maddelerinden biri konumunda. Teknoloji devi Apple da uzun yıllardır bu alanda yaptığı yatırımlar ve aldığı aksiyonlarla dikkat çekiyor.

2030 Yılına Kadar Gerçekleştirmeyi Planlıyorlar!

Yaklaşık 6 yıl önce Çin’de temiz enerji programı başlatan şirket, geçtiğimiz yıllarda akıllı cihazlarını tamamen geri dönüştürülebilir materyaller kullanarak üretme kararı almıştı. Ancak görünen o ki şimdi şirketin önünde daha büyük bir hedef var. Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Tim Cook, Apple’ın uzun vadeli planlarının arasında Apple’ın gelecekte tamamen atıklardan cihazlar üreteceğini dile getirdi.

Geri dönüştürülmüş metaller, silikonlar, plastikler ve diğer malzemelerle üretilecek olan cihazların, hem fiyat olarak daha uygun ve erişilebilir hem de çok daha çevreci olması planlanıyor.

Öte yandan Cook şirketin diğer bir hedefinin de karbon salınımını sıfıra indirmek olduğunu açıkladı. 2030 yılına kadar bu projeyi de hayata geçirmek isteyen şirket, şimdiden iki proje için de çalışmalara başlamış durumda.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.