Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Beklenmedik Değişim!

Apple'dan Beklenmedik Değişim!

Apple, uygulama mağazası App Store için önemli bir değişikliğe imza attı. Uygulama geliştiricilerine yeni fiyat seçenekleri sağlandı.

Apple, yerel uygulama mağazası App Store’da beklenmedik bir değişiklik gerçekleştirdi. Şirketin yaptığı son güncelleme ile birlikte geliştiricilere yeni haklar tanınıyor. Bunların başında daha yüksek fiyata sahip uygulama yayınlama izni var.

Uygulama Fiyatlarında Değişikliğe Gidildi!

Apple, App Store’daki yayıncılara uygulamaları için fiyatlandırma konusunda birçok kademe sağlıyor. Liste üzerinden seçim yapan geliştiriciler, seçtikleri fiyata göre uygulamaları üzerinden gelir elde edebiliyor. Apple yaptığı son açıklamada, App Store yayıncıları için 700 yeni fiyat kademesi eklendiğini duyurdu.

Geliştiriciler artık yayınladıkları uygulamalar için 0.29 cent’ten, 10 bin dolara kadar fiyat kararlaştırabilecek. Yayıncılar, geliştirdikleri uygulamalar için en yüksek 100 kademeden, yani 1000 dolar ve üstü ücret için Apple’a özel talepte bulunması gerekli durumda. Bunun üzerine şirket, talebi değerlendirecek ve uygun görülmesi halinde isteği kabul edecek.

Ayrıca şirket, geliştiricilerin ücretli uygulamaları için yeni bir döviz seçeneğini de açıkladı. Bu yenilikle birlikte yayıncılar, mağazada yer alan para birimlerine özel fiyat kararlaştırabilecek. Bu özellik, döviz kuru yüksek ülkeler için fiyat değişikliğine yol açabilir.

ABD’li teknoloji şirketi, Euro kullanan tüm ülke ve bölgelerde App Store uygulamalarının ve uygulama içi satın alımların fiyatlarının artacağını açıkladı. Apple, Euro bölgesi ülkelere ek olarak; Şili, Mısır, Japonya, Malezya, Pakistan, Polonya, Güney Kore, İsveç ve Vietnam’da da uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatlarını yükseltecek

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.