Öğrenci Kariyeri Banner

AÖF Sınavları Bugün İtibarıyla Başladı!

AÖF Sınavları Bugün İtibarıyla Başladı!

2 milyona yakın öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları bugün başladı.

2 milyona yakın öğrencisi bulunan AÖF'ün sınavları bugün itibarıyla başladı. Öğrenciler bugün itibarıyla online olarak gerçekleşecek olan sınavlara katılım sağlayabilecekler. Sınav sistemi de belirtilen tarihlerde 00.00 ve 23.30 saatleri arasında aktif olacak. Ancak bir ayrıntıya dikkat etmek gerekiyor.

Her Sınavın Kendi Günü Var

AÖF bahar dönemi sınavları 8-9 Nisan 2023 ve 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Diğer üniversitelerden farklı olarak AÖF'ün online sınav sisteminde belli bir sınav saati bulunmuyor. Yani; sınavlara her öğrenci dilediği saatte giriş yapabilecek. Ancak her sınavın kendi günü olduğu için, o gün içerisinde sisteme giriş yaparak sınavın tamamlanması gerekiyor.

Öğrenciler, esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden öğrenci şifresi veya e-Devlet şifresi ile giriş yaparak sınavlara katılabilirler. Sınava girebilmek için “Sınavda Uygulanacak Kurallar”ı kabul etmek gerekiyor. 

Sınava başlayabilmek için sayfanın altında bulunan “Sınav yönergesi ve kurallarını okudum, kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyip “Sınavı Başlat” butonuna bastıktan sonra sınava giriş yapılıyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.