Öğrenci Kariyeri Banner

Anne Ben Vegan Oldum!

Anne Ben Vegan Oldum!
Son zamanlarda büyüyen hayvansal ürün tüketiminin karşısında azımsanmayacak sayıda vegan diyetini benimseyen insan var. Peki neden insanlar bu popüler sağlık diyetini uyguluyorlar?

Yapılan araştırmalara göre veganlar, her canlının yaşam hakkının savunucusu olmasının yanı sıra iklim değişikliklerini engellemek, obezite, diyabet, kanser gibi yaşam kalitesini düşüren hastalıklara yakalanmamak, dünyayı korumak ve yaşam standartlarının sürdürülebilirliğini sağlamak, daha pozitif hissedebilmek için bu beslenme şeklini uyguluyorlar.

Peki hayvansal ürün tüketmeyerek yaşam hakkına saygı dışında nasıl dünyayı kurtarabilirler?

Yapılan araştırmalara göre sığır eti tüketimi kaynaklı, hayvanlara besin tedarik edilmesi ve alan açılabilmesi için Brezilya’da yağmur ormanlarının %80’i yok edildi. 36.000 kilo et üretimi için 1800 hektar toprak gerekiyor. Sıradan bir Amerikalı yılda 95 kilo et tüketiyor. Bunun tamamı ot ile beslenen sığır olsa sadece 1 Amerikalı yerine 382 kişi beslenebilirdi.



Dünyada kuraklık önemli bir problem haline geldi. Peki hayvansal ürün tüketmeyerek nasıl bu konuda çevreci davranıyorlar? İnsan nüfusu her gün 19.6 milyar litre su tüketirken dünyadaki 1.5 milyon inek her gün 170 milyar litre su içmektedir. Çoğu kişi bunun artan nüfus ile ilgili bir problem olduğunu düşünürken veganlar bu problemin hayvan yiyen insan nüfusu ile ilgili bir problem olduğunu savunuyor.

Veganlara en sık sorulan sorulardan biri olan bitkilerin de canlı olduğu ve yemenin yaşam haklarını savunma görüşüne aykırı olduğu sorusudur. Bu sorunun cevabı ise bitkilerin sinir sistemlerinin olmayışıdır. Meyve veren ağacın meyvesi koparıldıktan sonra yerine tekrar gelebilirken, sinir sistemi sayesinde acı hisseden hayvanlar için aynı süreklilik söz konusu değildir.

Gerek sağlık gerek yaşam hakları gerek çevrecilik ile ilgili sebeplerden dolayı vegan olan insanların sayısı giderek artmaktadır. Natalie Portman, Leonardo DiCaprio, Bill Clinton, Zülfü Livaneli de vegan ünlülerden.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.