Öğrenci Kariyeri Banner

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü Tanıyalım

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü Tanıyalım

Herkese merhaba! Bu yazıda Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini ve daha çok İşletme Bölümünü, olanaklarını tanıtıyor olacağım.


i11 (790 x 445)


Öncelikle bugünkü Anadolu Üniversitesi' nin temelini oluşturan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 1958 yılında Prof. Dr. Orhan Oğuz' un kuruculuğunda 3 öğretim üyesi ile eğitime başladı. Bugün 32 Profesör, 27 Doçent ve 46 Yardımcı Doçent ünvanı taşıyan öğretim üyesi ve 5217 öğrenci ile eğitimine devam ediyor. Fakültede faaliyet gösteren 4 bölüm, İşletme, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, ve bu bölümler altında 13 program bulunmaktadır. 5217+Sen olabiliriz!


Neden İktisadi ve İdari Bilimler, Neden İşletme Bölümü?


Fakültemiz gerek kurulmuş olan uluslararası işbirlikleri ve gerekse öğrenci-öğretim elemanı değişim programlarının etkin kullanımı sayesinde artık küresel ölçekte varlık göstermektedir. Kanada Lethbridge Üniversitesi’nde iki dönemlik lisans programlarına imza atmış olan fakültemiz Avrupa Birliği ülkeleriyle de Erasmus programı çerçevesinde öğrencilere ders alma olanağı sunan, UOLP SUNY Cortland (ABD), UOLP-SUNY Empire State College (ABD), UOLP Leeds Metropolitan (İngiltere) üniversiteleriyle çift diplomaya sahip olma imkanı veren ve öğretim dili İngilizce olan uluslararası ortak öğretim elemanı değişimini başarıyla yürütmektedir.


200_136_985_SaiEgOUfIK (790 x 445)


İİBF, Yunus Emre Kampüsü'nde konumlanmış olup, şehrin içinde yer almaktadır. Yürüyerek okula gidip geliyor, hatta ders arasında ya da yemekhanedeki yemeği beğenmediğiniz zamanlarda 3 dakika da kendinizi şehrin en işlek caddelerinden biri olan Üniversite Caddesinde bulabiliyorsunuz. Öğretim yılı 4 yıllık bir süreyi kapsıyor. İngilizce İşletme bölümünü seçebileceğiniz gibi, İşletme bölümünü kazandığınız takdirde isteğe bağlı hazırlık sınıfı da okuyabiliyorsunuz. 1. sınıfta diğer bölümler ile ortak giriş dersleri alırken, İktisada Giriş, Finansal Muhasebe, Genel İşletme v.b. , 2. sınıftan sonra herkes alanının derslerini ve mesleki derslerini, Mikro İktisat Teorisi, Dış Ticaret, İstatistik, Şirketler Muhasebesi v.b., almaya başlıyor.


Öğretiminiz devam ederken Mevlana, Farabi, Erasmus gibi değişim programlarımdan yararlanabilir, başka bir okulda, başka bir ülkede döneminizi geçirebilirsiniz. Bunun için okulda 1 döneminizi tamamlamanız ve not ortalamanızı tutturmanız yeterli. Erasmus için her sene 2 defa yapılan dil yeterlilik sınavına girebilir, başvurunuzu yapabilirsiniz. Erasmus programıyla İşletme bölümünden, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, İspanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz gibi ülkelerde eğitim görebilirsiniz.


IMG_1755 (790 x 445)


Klişeleşmiş "Eskişehir tam öğrenci şehri!" nidalarıyla geldik bu şehre, bu fakülteye. Kampüsten içeri adımınızı attığınız anda kendinizi şehrin içinde bir şehre giriyormuş gibi hissediyorsunuz. Fakülte içinde alışverişinizi yapabilir, banka işlerinizi halledebilir, baktınız kantin çok kalabalık gidip bir kafede kahvenizi yudumlayabilir, spor yapabilir hatta belki inanmayacaksınız ama Japon Bahçesi'ni bile ziyaret edebilirsiniz!


Geldi çattı meşhur vize-final haftaları. İİBF' yi en kalabalık, şehri en sessiz göreceğiniz ayın içindesiniz demek bu. Herkes 24 saat açık canımız kütüphanemizin yolunu tutar. Hatta yer tutmak, bir köşede ders çalışabilmek için birbiriyle yarışır. Unutmadan! Gece 00.00'dan sonra kütüphanede ücretsiz çay, çorba dağıtıldığını söylemiş miydim?


TWT19 (790 x 445)


İİBF' de okuyorsanız, İşletme Bölümünü seçtiyseniz kendinizi yoğun bir kişisel gelişim sürecine hazırlamanız gerek. Rakibimiz çok çünkü. Önemli olan mezun olunca içlerinden seçilmek. Nasıl sağlayacağız bunu? Anadolu Üniversitesi olarak bu yönden de çok şanslıyız; çünkü hem mesleki hem de kişisel olarak kendimizi geliştirebileceğimiz bir çok alan bulunmakta. 50' nin üstünde öğrenci kulübünden dilediklerinize kaydolabilir, aktif görev alabilirsiniz. Sektörle daha öğrenciyken tanışıp, kariyer basamaklarınızı bir bir çıkabilirsiniz. Bunun için Öğrenci Merkezi'nin içine bir kere girmeniz yeterlidir.


52670287 (790 x 445)


Bölümde çok kalabalık olduğumuz için kayıt yenileme günlerinde kendinizi sabaha kadar ANASİS' in başında beklerken bulursunuz. Başka birimlerdeki arkadaşlarınız çoktan seçmiş yatmıştır ya da sabaha bırakmıştır. Siz saat gelsin de kontenjan dolmadan istediğim hocadan ders alayım diye "yenile" butonunu çökertirsiniz. Fakülteden mezun olmadan mutlaka ders almanız gereken öğretim üyeleri vardır çünkü. Hepsinin yeri ayrı, hepsi mesleklerinde bir deha olsa da, bazılarını seçmek için birbirinizle yarışırsınız. Kaldığın dersi yine aynı hocadan seçmeyi, yoklama almayan hocanın dersinde akşama kadar kalmayı, amfide yer kalmadı diye hocanın sandalyesini öğrencisine vermesini başka nasıl açıklarsınız ki zaten?


İktisadi İdari Bilimler İşletme Bölümü, geleceğe hem özel sektöre hem de kamuya idari yöneticiler ve çalışanları hazırlıyor. Hazırsan, seni de bekliyoruz!


twt18 (790 x 445)


İyi bir öğrenci olursan belki Fatih Hoca'dan "ders" bile alabilirsin :)


Özel İçerik: Selinay Şendir



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.