Öğrenci Kariyeri Banner

Amerika'da Work and Travel Yapmanın 9 Adımı

Amerika'da Work and Travel Yapmanın 9 Adımı

Amerika'da hem gezip hem de çalışarak farklı kültürler tanıyın. 

Work and travel programı, dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrenciler ile birlikte çeşitli mevsimlik işlerde çalışmasına imkan tanıyan değişim programıdır. Programın amacı, başka ülkelerden gelen ve amerikalı öğrenciler ile birlikte tanışıp, ilişkisi kurulumasını sağlar. Ayrıca Amerikan kültürünü tanıyıp, çalışma stillerini de tanıtılmasını sağlar. Aynı zamanda dillerinin gelişimine de katkı sağlar. 

Amerika'da Work and Travel Yapmanın 9 Adımı 

Amerika'da Work and Travel Yapmanın 10 Adımı 

Kimler Bu Programa Dahil Olabilir?

Üniversitelerin, lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler bu programa katılabilir. Ancak bazı şirketler önlisans okuyan öğrencileri tercih etmeyebilir. Bunun nedeni de başvuran kişinin ret yeme ihtimalinin olmasıdır. Sonraki aşamada da öğrencilerin ingilizce seviyesinin B1 olması ve not ortalamasının 2.00 ya da üzeri olmasıdır. 

Başvuru Nasıl Olur?

Seçeceğiniz şirketi, acentalarla iş birliği yaparak seçmelisiniz. Acenta seçmeden önce o şirketle çalışan öğrencilere danışıp bilgi almalısınız. Size sunduğu fırsatları ve vizeden ret yiyenlerin sayılarını araştırmalısınız. 

Başvuru Nasıl Olur?

Mülakat Soruları 

Mülakat dili ingilizcedir. Nerelisin? Kaç yaşındasın? Ne okuyorsun? Boş vakitlerinde neler yapıyorsun? gibi kendini tanıtmaya ve onları etkileyebileceğin cevaplar vermeye yönelik sorular soruluyor. Burada en önemli nokta detaylı bir şekilde anlatmanız ve ingilizcenizin akıcı olmasıdır. 

Ücretler Hakkında Bilgi 

Kayıt yaptıktan sonra aşağı yukarı 300-500$ aralıklarında istemektedirler. Vize görüşmesi yapılırken 150-200$ vize ücreti ödenmektedir. Vizeden önce de 2500-2800$ arası Work and Travel ücretinin tamamı ödenmektedir. 

Vilayet ve Çalışacağınız İşin Seçimi 

Vilayet ve Çalışacağınız İşin Seçimi 

Yaşayacağınız bölgeyi gitmeden önce internet üzerinden araştırarak, kalacağınız yerin ve isterseniz çalışabileceğiniz 2. işinizi araştırabilirsiniz. 

İşvereniniz İle Mülakat 

Mülakat yaparken dış görüşünüze önem vermelisiniz. Mülakatta size kendinizi ve önceki iş deneyimlerinizi anlatmanız istenecektir. Karşılıklı sorular sorarak mülakat sağlıklı bir şekilde gerçekleşecektir. 

Çalışma ve Seyahat Tarihi

15 Mayıs 30 Eylül arasında çalışma izniniz çıkması muhtemeldir. 30 Ekim tarihine kadar da seyahat izni tanınır. 

Amerika'ya İlk Adım 

Amerika'ya İlk Adım 

Başlayacağınız şirkete bilgi verip, işe geç olmadan başlamalısınız. 

Amerika'da Para Kazanma 

Para kazanma amacını var ise 2. ya da 3. iş arayışına girebilirsiniz. Bu siz dil geliştirme ve yeni insanlar tanıma noktasında da geliştirecektir. 

 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.