Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon'un Yeni CEO'su: Andy Jassy

Amazon'un Yeni CEO'su: Andy Jassy

Amazon'un Kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos 57 yaşında Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne göre 199 milyar dolar ile emekli oluyor.

CEO'luk koltuğunu Amazon Web Services (AWS) CEO'su Andy Jassy’ye bırakacak. Bezos, Amazon'un yönetim kurulu başkanı olarak kalmaya devam edecek. Bezos, emeklilik sonrası 2000'de kurduğu ticari uzay uçuş şirketi Blue Origin’in faaliyetlerine odaklanmayı planlıyor. Bezos, bu bağlamda 20 Temmuz’da ilk turistik uzay seyahatine çıkacağını da duyurmuştu.

Bezos servetini Mart 2020'de 113 milyar dolarlık net servetten Mart 2021'de 193,4 milyar dolara çıkartmıştı.  

1994 yılında kurulan şirketin 2021 Şubat itibarıyla piyasa değeri 1 trilyon 662 milyar dolar ulaştı. Bezos ve eski eşi MacKenzie Scott tarafından kurulan şirket, şu an dünyanın en değerli e-ticaret şirketi olma özelliğini taşıyor. Jassy yeni iş alanları bularak bunları geliştirmekte usta fakat bu başarısının yanında siyaset kargaşalarından kaynaklı sorunları da çok iyi bir şekilde yönetmeli ve bu doğrultuda kurum kültürünün bir kısmını da değiştirmeli. Söz konusu bu kültür aynı zamanda Amazon’un başarı tarifinin bir parçasıydı. Cesurca, basitçe her şeyi altüst etmek, geleneksel şeyleri umursamamak, Amazon’u bugünkü haline getiren şey buydu. 

Jeff Bezos, birinci gün mantrasından da bahsetmeyi sever. Her zaman ilk günmüş gibi çalışmalısınız, çünkü ikinci gün zaten durgunluk, ardından ilgisizlik, acı verici düşüş ve sonunda ölüm demektir. Bezos, bunu sadece birkaç yıl önce hissedarlara yazdığı mektupta yazmıştı. 

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.