Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya Büyükelçiliği’nden Ödüllü Sürdürülebilirlik Proje Fikri Yarışması!

Almanya Büyükelçiliği’nden Ödüllü Sürdürülebilirlik Proje Fikri Yarışması!
Almanya Büyükelçiliği gençlerin toplumsal sorunlara karşı duyarlı ve sorumlu vatandaşlar olduğu bir ortamın oluşumuna katkı sağlamak amacıyla Türkiye’de “Sürdürülebilirlik” konulu ödüllü bir proje fikri yarışması düzenliyor. Yarışma sonucunda tüm finalistlere fikirlerini somutlaştırabilecekleri staj ve eğitim programları sağlanmasının yanı sıra ilk üç sırayı alacak projelere de çeşitli miktarlarda para ödülleri verilecek.

1.lik Ödülü 25.000 TL
2.lik Ödülü 20.000 TL
3.lük Ödülü 15.000 TL

YARIŞMAYA NASIL BAŞVURULUYOR?


Sürdürülebilir Gelecek Proje Fikri Yarışması’na; TC vatandaşı olan, 15-35 yaş arası herkes bireysel veya en fazla 3’er kişilik gruplar halinde başvuru yapabiliyor. Yarışmaya başvurular www.surdurulebilirgelecek.com web sitesi üzerinden gerçekleşiyor. Bu sitede başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgi ve sürdürülebilirlik konusunda fikir verebilecek proje örnekleri mevcut.

Katılımcılardan öncelikle Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 küresel amaç içerisinden hangi temaların fikirleri ile örtüştüğünü belirlemeleri, ardından web sitesinde yer alan formdaki sorulara yanıt vererek projelerini sisteme yüklemeleri bekleniyor. Sürdürülebilirliği ana eksenine alan her türden proje, fikir, ürün veya sosyal girişim önerileri ile yarışmaya katılmak mümkün. Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 sürdürülebilir kalkınma amacı hakkında detaylı bilgi almak için www.kureselamaclar.com web sitesi incelenebilir.

surdurulebilirlik-raporu-nasil-hazirlanir_745x490

Yarışma Değerlendirme Süreci

Başvurular arasından seçici kurul tarafından ön değerlendirme yapılarak, finale kalan 10 proje belirlenecek. Ardından finalistler Mayıs ayı içerisinde İstanbul’da yapılacak olan iş geliştirme ve sunum eğitimlerine davet edilecek. Eğitimin ardından finalistler projelerini Sürdürülebilirlik Günleri kapsamında Türk ve Alman iş insanlarının da olduğu bir toplantıda sunma şansını yakalayacak.

Seçici Kurul

Dr. Philipp Schmidt / Almanya Büyükelçiliği Basın Müsteşarı

Serra Titiz / Gelecek Daha Net platformu Kurucusu

Doç. Dr. Itır Erhart / Adım Adım platformu Kurucusu

Mert Fırat / Oyuncu ve İhtiyaç Haritası Kurucusu

Dr. Uygar Özesmi / Good 4 Trust ve Change.org Türkiye Direktörü

Şahin Ekşioğlu / Popular Science Dergisi Genel Yayın Yönetmeni 

Onur Berk Arslanoğlu / Yarışma Koordinatörü, Bilim İletişimcisi

 

Yarışma Takvimi

 Yarışma İçin Son Başvuru Tarihi: 1 Mayıs 2020

Finalistlerin Belirlenmesi: 15 Mayıs 2020

Final Sunumu ve Ödül Kazananların Belirlenmesi:  3 Haziran 2020

Yarışma Web Sitesi:  www.surdurulebilirgelecek.com

İletişim:  info@surdurulebilirgelecek.com

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.