Öğrenci Kariyeri Banner

Akıllı İnsanlar Tarafından Söylenmiş 10 Aptalca Söz

Akıllı İnsanlar Tarafından Söylenmiş 10 Aptalca Söz
akilli-insanlar-tarafindan-soylenmis-10-aptalca-soz

 

Albert Einstein’in bazen kadın sandaleti veya elbisesi giyerek pantolon olmadan dışarı çıkması gibi sıra dışı alışkanlıkları olduğu için hepimize eksantrik göründüğü söylenir. Daha önemli şeyler ile çok meşgul olduğu için aklına gelen son şeyin kıyafet olması mı, yoksa sadece farklı olmak için mi yapıp yapmadığını belirlemek elbette zor. Ama bilinen bir gerçek var ki o da özellikle onun gibi üstün zekaya sahip kişilerin normal bireylerden oldukça farklı davranışlar sergileyebildiğidir.

Bazen insanlar ne söylediklerinin farkına varmadan yorumlar yapar. Bu esnada ağızdan çıkan hiçbir sözcüğün etrafa zeki olmayı kanıtlama gibi bir derdi yoktur. Eğer söyledikleriniz birkaç kişiyi ilgilendiriyorsa, saçma dahi olsa etki alanı azalacağından çok fazla önemsenmez. Ama ki vasfınız ve özellikleriniz lider kişiliğinizle ön plandaysa, işte o zaman ağzınızdan dökülecek her bir kelimenin ayrı bir önemi vardır.

[ad name="Google Adsense"]

Sizler için oluşturduğumuz listedeki insanların birçoğunu politikacılardan seçtik. Halkın gözü önünde olmak mı onları böyle çılgın yapıyor, orasını anlamak güç. Ya da belki de sadece umursamadıkları için bu kadar rahatlardır. Bu arada hemen belirtelim, siyasetin içine girmemek ve kimseyi rencide etmemek için örneklerimizi ülkemizden farklı olarak dünya gündeminden seçmeyi uygun gördük. Hazırlarken oldukça eğlendiğimiz bu yazıyı umarım sizler de beğenirsiniz…

İşte karşınızda akıllı insanların sarf ettiği birbirinden ilginç sözler:

10Thomas Edison – Mucit


Thomas Edison - Mucit

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Sözlü filmler için piyasanın olmadığını tespit ettim.”

Çoğu kişinin zar zor göreceği 80 yaşında kadar yaşamış oldukça zeki, vefat edene kadar 1000’den fazla patente sahip bir adamdı. Thomas Edison, içlerinde; ampul, telgraf, fonograf ve telefonun da dahil olduğu birçok buluşu ile herkes tarafından takdir toplamıştır. Edison filmleri görüntüleyebilmek için yapmış olduğu icat ile “Hareketli Görüntünün Babası” olarak anılacak olsa da bu alanda birçok rakibi vardı. Sinema salonları veya film üretmek için çok fazla düşünce ortaya koymadı. Sonunda 1918 yılına gelindiğinde, film oluşturmaya çalıştı ve açıkça geleceğe nasıl bir şey getireceği ile ilgili hiçbir fikri yoktu.

9Dick Cavett – Yazar ve Eski Talk Şov Sunucusu

 Dick Cavett - Yazar ve Eski Talk Şov Sunucusu

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Eğer aileniz hiç çocuk sahibi olmadıysa, büyük ihtimalle siz de piyangosunuz.”

Dick Cavett, 60’lı yılların sonların sonu ve 70’li yılların başı gibi televizyonda kendi talk şovunu sunmuştu ve yıllar boyunca ünlülerin birçoğu ile söyleşiler yapmıştı. Oldukça iyi bir eğitim almış bir birey olan Cavvet, Yale üniversitesi mezunudur. Bu yüzden ondan oldukça saçma kelimeler çıkması beklenmiyor. Birçok şov boyunca Cavett, çoğunlukla son derece entelektüel konuşmalar içerisinde yer almış, çeşitli başlıklar altında konukları ile söyleşiler yapmıştı. Bu alıntıya ilişkin Cavett’in birçok internet bağlantısı da bulunmaktadır. Henüz onun neden böyle bir şey söylediği ya da kiminle konuştuğu bilinmiyor, fakat Cavett söylemediğini de iddia etmiyor.

8Brooke Shields – Aktris ve Model


Brooke Shields - Aktris ve Model

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Sigara içmek öldürür. Eğer ölürseniz, hayatınızın çok önemli bir bölümünü kaybedersiniz.”

1980’li yıllardan Brooke Shields’ı hatırlıyorsanız, bunları belki de kariyerine yeni başlayan genç bir aktris ve model olarak söylediğini düşünebilirsiniz. Onu Calvin Klein reklamlarında, süper dar pantolonuyla, Mavi Göl filminde çıplak olarak ve Güzel Bebek filminde 12 yaşında bir telekızı canlandırırken seyretmiştik. Sonraki yaşamında televizyon şovlarına ve reklamlarına yöneldi ve Shields, böyle genç yaşta kariyerine başladığı için eğitimini çok fazla umursamadığını düşündürdü. Bu durumda Shields’in tamamen bu absürt sözü söylemesi sizlere mantıklı gelebilir. Fakat Brooke Shield, oldukça prestijli bir üniversite olan Princeton Üniversitesi’nden 1987 yılında mezun olmuştur.

7V.S. Naipaul – Nobel Ödüllü Yazar


V.S. Naipaul – Nobel Ödüllü Yazar

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Bir paragraf içerisinde yazılı olan parçanın bir ya da iki kısmını okuduğumda, bir kadın tarafından yazılıp yazılmadığını anlayabiliyorum. Ayrıca kadınların yazdıklarının benim için eşit kalitede olmadığını düşünüyorum.”

İngiliz yazar V.S Naipaul; şimdiye kadar birçok roman, bibliyografya ve seyahatlerini içeren makaleler yazmıştır. 2001 yılındaki Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmıştır. Bu ödül, eser çokluğuna göre değil yaratılan eserlerin kalitesine ve okuyucuyu nasıl etkilediğine göre her yıl bir kişiye verilir. Nobel Ödülü kazananı, kesinlikle makul bir şekilde zeki birisi olarak nitelendirilir.

Naipaul, 2011 yılında The Guardian gazetesine verdiği röportajda, kadın yazarlar hakkında bir soruyu yanıtladı. Kadın yazarların erkek yazarlar ile eşit olmadıklarını söylemiş ya da en azından açıklamalarından bu sonuç çıkarılmıştı. Naipaul, hiçbir kadının yazı açısından kendisine “eşit” olamayacağını söylemiş ve hatta kadın yazarların yazılarını “kadınsal saçmalıklar” diyecek kadar ileriye gitmişti. Birçok insan onun bu açıklamalarından rahatsız oldu, böylece İngiliz gazete kadın ve erkek yazarların kitaplarından alıntıları yayımlayarak bu durumun okuyucular tarafından belirlenmesini sağladı. Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar 1932 yılında doğdu, belki de kadınların gerçekten değersiz kabul edildiği bir zamanda yetiştiği için bu kavgacı sözleri sarf etmiştir.

6Bill Gates – Microsoft Şirketinin Kurucusu


Bill Gates - Microsoft Şirketinin Kurucusu

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Bundan iki yıl sonra, spam çözülecektir”

İnternete ilk kez davet edildiğimiz zaman, arkadaşlarımıza ve ailemize e-posta göndermenin rahatlığına kendimizi kaptırırdık. O zamanlar kimse, yıllar boyunca önemsiz maillerle meşgul edileceğini düşünmüyordu. E-postanın erken evrelerinde, dünya çapında ağ inanılmaz derecede yavaştı ve hiçbir filtre yoktu. Ayrıca işle ilgili bilgiler mail kutularımıza sel gibi yağıyordu. Faydasız ürünleri almamamız için birbirimize uyarı mailleri gönderiyorduk ve bu reklamların ardı arkası kesilecek gibi görünmüyordu.

2004 yılında Bill Gates, Dünya Ekonomi Forumu’nda hepimizin problemlerini ortadan kalkacağının sözünü veriyordu. Şu anda birçok filtre olmasına rağmen hala bu can sıkıcı mailleri almaya devam ediyoruz. Kaspersky Laboratuarı’na göre, e-postaların yüzde 70’i spamdir. Görünen o ki verilen bu söz halen yerine getirilmedi.

 

5George W. Bush – 43. ABD Başkanı


George W. Bush - 43. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Tennesse’de eski bir söz vardır. Belki de Teksas’ta tam olarak bilmiyorum. ‘Beni aptal ettiniz, kendinizden utanın… kendinizden utanın. Beni aptal ettiniz ve bir daha beni aptal edemeyeceksiniz!”

ABD başkanı olduktan sonra bile aptalca şeyler söylememek için kendisine engel olamadı. Özgür dünyanın lideri olması onu tamamen yormuş olabilir, yani bu talihsizliğin tek açıklaması bu olsa gerek. Yukarıdaki alıntıdaki konuşma o daha başkan olmadan önce gerçekleşti. Teksas eyaletinin eski milletvekili Yale ve Harvard işletme bölümünde öğrenci olan Bush, uygun kelimler kullansa da kulağa mantıklı gelmeyen sözler sarf etmesiyle ünlendi.

Görünüşe göre Başkan Bush, talihsizliklerinin farkındaydı ve hatta devirdiği çamları görmezden gelerek böyle kelimler kullanmasının nedenini açıklamıyordu bile. Bir keresinde; “Ben komutanım. Gördünüz, açıklamak zorunda değilim. Ben söylediğim şeylerin nedenini açıklamak zorunda değilim. Bu durum başkan olmakla alakalıdır.” cümlelerini kullanmıştı. Bush her zaman en iyisini bildiğini düşünüyor olmalı. Hatta onu bazen, Napoleon ve Lafayette adındaki iki köpeğin canlandırdığı Disney filmi olan Aristokratlar ile ilişkilendiriyor; Napoleon; “Lider benim, ne zaman gideceğiz dersem o zaman gideriz. Hadi gidiyoruz.” Repliği akıllara geliyordu.

4Joe Biden – ABD Başkan Yardımcısı


Joe Biden - Birleşik Devletler Başkan Yardımcısı

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Ayağa kalk Chuck, onlara günlerini göster.”

Öncelikle başkan yardımcısının bu sözü tekerlekli sandalyedeki Chuck Graham için söylediğini belirtelim. Başkan Yardımcısı Joe Biden, eski bir avukat ve çiçeği burnunda bir senatördür. Syracuse Üniversitesi’ndeyken futbol meraklısıydı ve ortalamanın üzerinde bir öğrenciydi. Politikacı olmak, bir insanın beyin hücrelerini kaybetmesine neden oluyor sanırım. Başkan yardımcısı olduğundan bu yana birçok saçma söz söylemiştir. Bugüne kadar ki kuşkusuz en aptalca sözü de 2008 yılı Eylül ayında bir miting sırasındayken, Senatör Graham’ın ayağa kalkıp herkese gününü göstermesi gerektiğini söylediği sözdür. Biden, çok geçmeden senatörün tekerlekli sandalyede olduğu fark etti ve onun yerine seyircilerin ayağa kalmasını söylemiştir. En azından hatasını çok çabuk bir şekilde telafi edebilmiştir.

3Ken Olsen – Eski Dijital Ekipman Kurumu Başkanı


Ken Olsen - Eski Dijital Ekipman Kurumu Başkanı

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Her bireyin evinde bir bilgisayara sahip olma ihtimali yoktur.”

Eski M.I.T mezunu Ken Olsen, bilim ve bilgisayar alanında fevkalade yetenekli biridir. Ayrıca Compaq tarafından devralınan DEC kurumunun da CEO ve kurucusuydu. Ken Olsen, bilgisayar bilimindeki en iyi liderlerden bir tanesi ve çekirdek belleği (RAM) geliştirmeye yardımcı olmuştur. Olsen, dünyanın en zeki adamlarından bir tanesi olsa da söylediği bazı şeyler üst derecede saçmadır. 1977 yılında her insanın evinde bir bilgisayara sahip olma imkanı olmadığını düşünmüştür, ancak dört yıl sonra IBM Personal Computer (Kişisel Bilgisayarı) tanıtmıştır. Bu durum zeki insanların bile yanlış yapabileceğini göstermiştir.

2Bill Clinton – 42. ABD Başkanı


Bill Clinton - 42. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı

Söylediği iddia edilen en aptalca yorum:

“Olmak, kelimenin ne anlama geldiğine bağlıdır.”

Listemize bir önceki Amerika’nın Cumhuriyetçi başkanından sonra, Demokrat eski başkanını da eklemenin adil olacağını düşündük. Bill Clinton başkanlığı sırasında, Ulusal Coğrafya Müzesi’nde yeni keşfedilen Juanita mumyasını görünce onu dışarı çıkarmak istemesi gibi birkaç mantıksız girişimde bulunmuştu. Ancak 95 yılında Beyaz Saray’da stajyer olan Monica Lewinsky ile ilişkisi ortaya çıktığı zaman yargılandığında, jüri üyeleri önünde en saçma açıklamadan birini yaptı. Zinadan yargılanırken yöneltilen soruyu, “olmak, kelimenin ne anlama geldiğine bağlıdır.” diyerek cevaplamıştı. Karısıyla başının dertte olmasından korktuğundan bu şekilde bir cevap vermiş olabilir.

1Donald Trump – Girişimci, Televizyoncu, Başkan Adayı


Donald Trump - Girişimci, Televizyoncu, Başkan AdayıSöylediği iddia edilen en aptalca yorum: Televizyonda ve sosyal medyada söylemiş olduğu birçok söz.

Donald Trump oldukça iyi eğitimli, zeki, dört milyar dolarlık net gelire sahip varlıklı bir işadamı olsa da görünüşe göre konuşmadan önce düşünmüyor. Trump’un kendisini aptal konumuna düşürdüğü birçok demeç bulunuyor. Sizlere burada Trump’ın kısa bir alıntı listesini sunacağız.

Aşılama sonrası Twitter’de: “Artık büyük iğnelere son! Küçük çocuklar at değildir her seferinde bir aşı vurulacak.”

“Zengin olmam, benim güzelliğimin bir parçasıdır.”

“Canlı doğum belgesini, bir doğum belgesi olarak düşünemezsiniz. İkisi farklı şeylerdir.”

“New York donduruyor ve kar yağıyor. Bize küresel ısınma lazım!”

“Bu arada Çin’e büyük saygı duyuyorum. Birçok Çinli arkadaşım var. Benim binalarımın tamamında onlar yaşıyor.”

“Üzgünüm kaybedenler ve nefret edenler, fakat en yüksek IQ’lardan bir tanesine sahibim ve hepiniz bunu biliyorsunuz! Lütfen kendinizi aptal ve güvensiz hissetmeyin, bu sizin hatanız değil.”

Kaynak:

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.