Öğrenci Kariyeri Banner

Akdeniz Üniversitesi GKT Başkanı Zana Borak ile Keyifli Söyleşi!

Akdeniz Üniversitesi GKT Başkanı Zana Borak ile Keyifli Söyleşi!
ÖğrenciKariyeri Antalya Bölgesi temsilcisi Abdullah Can Çoban Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu başkanı ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen Keyifli Sohbetten Detaylar

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Öğrenci Topluluğunun başkanı Zana ile birlikteyiz.

Merhaba Zana bizi kabul ettiğin için teşekkür ederiz. Öncelikle kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

İsmim Zana Boray. Akdeniz Üniversitesinde İşletme son sınıf öğrencisiyim. 4 yıldır Girişimcilik ve Kariyer topluluğunda gönüllülük yapıyorum ve burada olmaktan da çok mutluyum. Elimizden geldiği kadar öğrenci arkadaşlarımıza iş dünyasını tanıtmaya, kariyerleri ve gelecekleri hakkında planlama yapmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

GKT

Peki Girişimcilik ve Kariyer Topluluğunun Amacı Nedir?

Amacımız genel olarak iş dünyasıyla öğrencileri biraraya getirerek öğrencilerin kariyer planlamaları hakkında iş dünyası hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve geleceklerine yön vermeleri konusunda da getirdiğimiz konuklar sayesinde kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Bu alanda staj imkanları sağlıyoruz. Kariyer günleri, girişimcilik zirveleri, teknik geziler tarzı etkinlikler düzenleyerek öğrencileri bilgilendirmeye çalışıyoruz.

2017-12-09_220243

 

2016 yılında Üniversite Birliği tarafından en aktif ve en başarılı kulübü seçildiniz. Bunu nasıl başardınız? Hangi projelerinizde yaptınız bunları?

Bu bizim için aslında bir hayaldi. Eski dönem başkanlarımızdan Metehan'ın bir zamanlar GKT için Türkiye'nin en başarılı öğrenci topluluğu yapacağız demişti. Bu hayale kavuşmak için etkinliklerle başladık, çok güzel işbirlikleri yaptık. İlk olarak İstanbul'a çıkarma yaptık.Bunun için tüm iş derneklerini, melek yatırımcı kanallarını, girişimcilik ekosisteminin çok önemli temsilcilerini ziyaret ederek ortak neler yapabiliriz öğrencilerle ilgili bunları konuştuk. Daha sonra üniversitemize gelerek topladığımız datalarla elimizden geldiği kadar öğrencilere faydalı neler çıkarabiliriz bunları görüştük ve bu amaçta da etkinliklere başladık. Yaptığımız etkinlikler sonucunda da özellikle 8.'sini yaptığımız Ulusal Girişimcilik Zirvemiz oldukça ses getirdi. 3 gün boyunca 22 konuşmacıyı ağırladık. Onun dışında hayali olarak baktığımız birçok ünlü ismi üniversitemizde ağırladık. Cem Yılmaz, Sadettin Saran, TÜSİAD Başkanı gibi büyük isimleri üniversitemizde ağırladık. Bizim ödülü almamızdaki asıl sebep yaptığımız etkinliklerin sayısı ( 2015-2016 döneminde 80'e yakın etkinlik düzenledik.) Yaptığımız teknik geziler, öğrencilerden aldığımız geri dönüşler, bunun dışında sosyal sorumluluk projeleri, çıkardığımız yeni ürünler. Bunların sonucunda da 3000 tane üniversite kulübü tarafından yapılan incelemeler sonucunda Türkiye'nin en başarılı üniversite topluluğu seçildik. Yaptığımız faaliyetlerin hepsini Üniversite Kulüpler Birliği'ne yolladık. Bunlar arasında bir değerlendirme yapıldı. Böylelikle bu ödülü aldık.

Gerçekten gurur verici. Peki bundan sonraki amacınız nedir? Yani ne gibi planlarınız var üyeleriniz için?

Metahan'ın hayalini gerçekleştirdik. Benim hayalim de GKT'den mezun olup iş dünyasına atılacak öğrenci arkadaşlarıma öz geçmişlerinde GKT yazıyorsa bu iş dünyasına hazır hale gelmiştir izlenimi verecek şekilde, iş dünyasında GKT üyelerini lanse etmek ve iş dünyasındaki kurumlara böyle bir iz bırakmak istiyorum. Böyle bir hayalim var benim de. Bu alanda da elimizden geldiği kadar portföyümüze yeni bağlantılar ekliyoruz. Hem iş dünyasının hem girişimcilik ekosisteminin önemli temsilcileriyle görüşmeye çalışıyoruz. Üniversitemizde yaygınlaştıracak farklı etkinlikler düzenliyoruz. Daha çok insana fayda dokunmaya çalışıyoruz. Genel olarak yapmak istediklerimiz bunlar.

24232826_1909457465763348_1187299970361659836_n

Peki GKT'nin ürünlerinden bahsetmiştiniz. Bunlar tam olarak nelerdir? Ne işe yarıyor üyeleriniz için?

Biz üyelerimize daha çok fayda sağlamak adına özellikle 2015 yılında başlattığımız birçok farklı uygulama oldu. Bunlardan bazıları Sine GKT, Radyo GKT. Ayrıca GKT Club Kart çıkardık. Bunun dışında dergi çıkardık. İş dünyasındakilerle öğrencilerin çıkarmış olduğu bir dergi. Bu tarz ürünlerimiz mevcut. Bunlardan GKT Talks Bizbize Konuşmalar şeklinde GKT üyelerinin bildiği bir konuyu diğer öğrenci arkadaşlara aktararak hem sunum becerilerini kazanmasını sağlamak hem de diğer öğrencilerin de bilmediği bir konu hakkında bilgi sahibi olmasına katkı sağlamak amacıyla çıkardığımız bir proje bulunmaktadır. GKT Akademi de üniversitemizde fazla etkinlik yapmak yerine bizler de iş dünyasını ziyaret ederek öğrenci arkadaşlarımızı özellikle bölümleriyle alakalı iş dünyasından isimlerle biraraya getirerek onların ofislerinde, fabrikalarında tecrübelerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla çıkardığımız bir projedir.  GKT Club Card da Antalya yerelinde uğrak mekanlarından indirim sağlamak amacıyla çıkardığımız bir uygulamadır. Birçok mekanda %10, %20, %30 gibi öğrencilerin uğrak yerleri olan mekanlarda indirim sağlayarak üyelere ayrıcalık sağladığımız bir uygulamadır. GKT A Capella Korusu üyelerimizden Elif arkadaşımızın çıkardığı bir projedir. Bu yıl da ilk etkinliğimizi vereceğiz. Yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu tarz benzeri projelerimiz devam ediyor.

Siz de GKT kulubüyle gerçekleştirilen röportajı izlemek istiyorsanız ilgili linki ziyaret edebilirsiniz.

Keyifli sohbeti gerçekleştiren Abdullah Can Çoban'a ve Zana Borak'a teşekkür ederiz.

Ayrıca Öğrenci Kariyeri Youtube kanalımıza hala abone olmadınız mı? Abone olmak için hemen tıkla

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.