Öğrenci Kariyeri Banner

Afet Bölgesi İlan Edilen İl Sayısı 11'e Yükseldi!

Afet Bölgesi İlan Edilen İl Sayısı 11'e Yükseldi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de vuran 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen 10 ilin arasına Elazığ'ın da dahil edildiği açıklandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11’inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir” diye konuştu.

'10'ar bin liralık yardım hesaplara yatırılmaya başlandı'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşüp Elazığ’ın da ‘afet bölgesi’ne dahil edilmesini talep etmişti.

MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir." ifadelerini kullandı.

Çelik, "10'ar bin liralık yardım hesaplara yatırılmaya başlandı. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor.

"Yağma söz konusu olduğunda vatandaşlarımızdan istirhamımız, hiç kimse kendisi müdahale etmesin, muhakkak suretle güvenlik güçlerimize haber versinler." değerlendirmesinde bulundu. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.