Öğrenci Kariyeri Banner

Adnan Menderes Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu Röportajı

Adnan Menderes Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu Röportajı
12107010_179655305703411_3188929638185657952_n

Adnan Menderes Üniversitesinden Ozan Güneş  ve Ufuk Doğan arkadaşımızla Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğuyla ilgili  güzel bir sohbet ettik.

[ad name="Google Adsense"]

Öncelikle belirtmek istiyorum ki Adnan Menderes Üniversitesi  Söke işletme Fakültesi öğrencileriyiz. Fakültemiz henüz 4 yıllık bir fakülte olduğu için Öğrenci Topluluklarımız henüz çok yeni ve onlardan biri olan YBS topluluğumuzu ve Öğrenci arkadaşlarımızı tanıtarak başlamak istiyorum.

IMG_0616

 

-Aslında önce kendini tanıtarak başlamanı istiyorum.Kendini tanıtır mısın?

Merhaba, Ozan güneş öğrenci topluluğu başkanıyım.Yönetim Bilişim Sistemleri, 3. sınıf öğrencisiyim.2 yıldır toplulukta aktif olarak çalışmakla birlikte bu dönem başkanlığını yürütüyorum.

-Peki  YBS Topluluğu Ne zaman kuruldu ve Şu an için kaç kişiyle etkinliklerinize devam ediyorsunuz?

Adnan Menderes Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu 2014-2015 Bahar  döneminde kuruldu.Şu an için Topluluğumuz 250 kişilik bir topluluk fakat aktif olarak etkinliklerimizi beraber yürüttüğümüz arkadaşlarımız toplamda 100-120 kişilik bir gruptan oluşuyor.Bunlardan İçinde benimde bulunduğum 5 Yönetim kurulu üyesi ve 1. sınıflardan 2 arkadaşımız, 2. sınıflardan 2 arkadaşımız ve 3. sınıftan  benimde içinde bulunduğum 5 bölüm temsilcisi arkadaşımla birlikte Topluluk görevini yürütüyoruz.

-Anladım,Topluluk içinde sadece YBS öğrencileri mi var yoksa diğer bölümlerden de etkinliklerinize ve topluluğunuza katılım sağlayan arkadaşlarımız var mı?

Ağırlıklı olarak Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri olmakla birlikte elbette ki, İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünden, Adü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden, Mühendislikten de topluluğumuza katılan arkadaşlarımız var.Aslına bakarsanız Bilişim Teknolojileriyle ilgisi olan, takip eden, İşletme bölümünden bile arkadaşlarımız var.

-Aslında Topluluğunuz YBS ağırlıklı gibi görünse de etkinlikleriniz, bence çoğu öğrenci arkadaşlarımıza hitap ediyor.Peki Herkes  etkinliklerinize katılabilir mi?

Şöyle açıklayayım.Elbette ki bölümümüzü kapsayan, bölümümüze yönelik, bölümdeki bireylerin kendisini geliştirebilecekleri ağırlıkta etkinliklerimizde var fakat sadece bunlarla sınırlı değil. Çünkü bizim katıldığımız, İnovasyon haftalarında yada Seminerlerde bahsedilen şeyler; Türkiye'deki Önemli insanların başarı hikayeleri ve bunlardan çıkarılacak dersler hepimizi ilgilendiriyor, hepimize yol gösteriyor diye düşünüyorum.Onun dışında Güz Dönemimizde Üyelerimizi kaynaştırmak amaçlı sosyal  kahvaltı etkinliğimiz  vardı.Hepimize çok iyi geldiğini ve diğer arkadaşlarımında memnun kaldıklarını düşünüyorum.Dönem sonunda ise bir mangal etkinliğimiz var.Bu nedenle sadece Bölüm olarak değil, birey olarak çok şey kazandığımız etkinlikler bunlar.Dolayısıyla herkes etkinliklerimize katılabilir.

-Öğrenci arkadaşlarımızında etkinliklerde fikirleri olabilir bunları sizlerle paylaşmak isteyebilirler bununla ilgili Onları dinlemek için, Bir toplantı düzenliyor musunuz?

Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte Her hafta Pazartesi günü belirli saatlerde bir araya geliyor sürekli iletişim halinde oluyoruz.Fakat genel toplantılarımız bu kadar sık bir şekilde düzenlenemediği, şartların el vermediği nedenlerle 1 kez Güz Döneminde, 1 kez de Bahar döneminde olmak üzere 2 toplantımız oluyor.Bu toplantılarda ise Onların ne tür etkinlikler istediğine kulak veriyoruz.Onları dinliyoruz nelerden, hangi konulardan memnun değiller, çözebileceğimiz, düzeltebileceğimiz durumlar neler birlikte tartışarak sonuca varmaya çalışıyoruz.Gönüllülük esas olmakla birlikte görev almalarını istiyoruz.Bizlerden ne tür beklentileri var neler yapabiliriz, çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz.Örneğin; 1.sınıflardan bir arkadaşımız bir yazılım uzmanıyla irtibata geçmek istediğini ve okulumuzda bir seminer düzenleyebileceğimiz fikrini sundu.Bizde bunu destekledik ve en kısa zamanda okulumuzda seminerimizi düzenleyeceğiz gibi bu tür toplantıların fazlasıyla katkısı oluyor.

-Bir çok İnovasyon zirvesi, Teknoloji Seminerleri var.Etkinliklerinizi neye göre seçiyor ne doğrultuda hareket ediyorsunuz?

IMG_0612

Etkinliklerimizi daha çok yönetim kuruluyla ve temsilcilerle belirliyoruz, fakat topluluğumuza katılan her öğrenci arkadaşımızın da topluluğun içinde söz hakları olduğunu belirtmek isterim.Çünkü onların istekleri, beklentileri doğrultusunda biz etkinliklerimizi araştırıyoruz.Oluşturulabilecek zaman aralıklarında ise gerekli planlarla etkinliklerimizi aktif hale getiriyoruz.

-Bu güne kadar olan, katıldığınız ya da düzenlediğiniz etkinliklerden bahseder misin?

IMG_0613

Tabii.Geçen sene Fakültemizde düzenlediğimiz Akınsoft'un Fakültemize gelerek bizlere sunduğu Wolvox(AKINSOFT Wolvox; içerdiği muhasebe & finans yönetim sistemi ile ön muhasebe ve genel muhasebe sistemi kullanan bütün işletmelere hitap eden programlardır.) programlama eğitimi vardı.Onunla beraber Her yıl İzmir'de de düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftasına Topluluğumuzla birlikte Swıss Otel'de katıldığımız bir etkinliğimiz vardı.Bu yıl güz dönemimizde Turkcell'in düzenlediği ''Turkcell Gençlerle buluşuyor.'' programına katıldık.Yine Bahar dönemi içerisinde Türkiye İnovasyon Haftasına katılmak ve Yazılım uzmanıyla görüşmelerimiz netleştiğinde Fakültemizde bir seminer düzenlemek, önümüzdeki gelecek haftalar içerisinde planladığımız etkinlikler arasında.

 

-Sizce Topluluğun size ve öğrenci arkadaşlarımıza ne gibi katkıları olduğunu düşünüyorsun?

Her şeyden önce bana bir liderlik vasfı kattı,Bir işi bitirebilme becerisi, önüne çıkan engelleri aşma becerisi kattı.Gittiğimiz etkinliklerde dinlediğimiz insanlar, yüksek mevkiilerdeler ve aslında hep şunları vurguluyorlar. ''Öğrenci Topluluklarıyla bağlantınızı koparmayın. Çünkü birlikte hareket ederseniz daha fazla insana ve daha fazla insana ulaşabilirsiniz.''Bunlar bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi.Olayları sakin ve soğukkanlılıkla çözebilmeyi sürekli kendimizi geliştirmemiz gerektiğini, aktif olmamız gerektiğini öğretti.

-Son olarak Fakültemize yeni gelen arkadaşlarımız yada sizlere ulaşmak isteyen arkadaşlarımız sizinle nasıl iletişime geçebilir?

Burada da Ufuk Doğan arkadaşım devreye giriyor.Merhaba, Ufuk Doğan, Yönetim Bilişim Sistemleri 2. sınıf öğrencisiyim.Aynı zamanda YBS Öğrenci Topluluğun'da Başkan Yardımcısı ve Sosyal Medya sorumlusuyum bu görevi bir arkadaşımla beraber yürütüyoruz.Kararlaştırdığımız her etkinliği en fazla aktif olarak  kullandığımız facebook sayfamızdan yayınlıyoruz.Aynı zamanda bizim kurduğumuz bir forum sitemiz var. Etkinliklerimizi ve duyurularımızı yapabildiğimiz, buralardan da bizimle ve topluluğumuzla iletişime geçebilirsiniz.

Önemli;Aynı zamanda bütün YBS ve Bilişim sistemleri okuyan arkadaşlarımızda forum sitesine bir göz atabilirler.

YBS Forum Linki; http://forum.ybsciyiz.biz/index.php?/tags/forums/ybs%2Bzirvesi/

Facebook Linki; https://www.facebook.com/groups/aduybsgrubu/

Twitter Linki; https://twitter.com/aduybs

[ad name="HTML"]

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.