Öğrenci Kariyeri Banner

Adım Adım Nobel'e: MIT Profesörü Daron Acemoğlu, 'En Yüksek Öğretim Üyeliği' Ünvanını Aldı

Adım Adım Nobel'e: MIT Profesörü Daron Acemoğlu, 'En Yüksek Öğretim Üyeliği' Ünvanını Aldı
Massachusetts Institute of Technology (MIT) profesörü Daron Acemoğlu'na, 'MIT'in en yüksek öğretim üyeliği' sayılan 'Enstitü Profesörü' ünvanı verildi. Acemoğlu, "Çok onur duydum" diye konuştu.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) İktisat Profesörü Daron Acemoğlu, kurumdaki en yüksek öğretim üyeliği seviyesi olan Enstitü Profesörü ünvanı aldı.

Unvana layık görülen iki kişiden biri oldu
daron_01


Enstitü Profesörü unvanına layık görülen bir diğer isim ile siyaset bilimci Suzanne Berger olduğu açıklandı.

MIT'in internet sitesinden yapılan açıklamada, Acemoğlu'nun 2019 yılında bu ünvanı hak eden iki isimden biri olduğunu açıkladı.

"Onun çalışmaları günümüzde daha iyi bir dünya meydana getirmek için gerekli"
daron_02


MIT Başkanı L. Rafael Reif tarafından yapılan açıklamada, Acemoğlu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

"Enstitü profesörü olarak Acemoğlu, MIT'in özünü temsil ediyo: cesaret, titizlik ve gerçek dünya etkisi. John Bates Clark Madalyası'ndan literatüre yaptığı öncü katkılara kadar, olağanüstü bir akademik başarı kaydı oluşturdu. Yaratıcılığını ulusların, toplulukların ve işçilerin pratik kaderi etrafındaki sorulara odakladığı için, onun çalışmaları günümüzde daha iyi bir dünya meydana getirmek için gerekli."

Acemoğlu ise, enstitünün bu kararını "Çok onur duydum" diyerek yorumladı ve "Kariyerimin tamamını MIT'te harcadım ve bu karar veni mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Acemoğlu'nun başarısı sosyal medyada da yankı buldu...
daron_tw


Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.