Öğrenci Kariyeri Banner

Adidas'tan Dikkat Çeken Araştırma!

Adidas'tan Dikkat Çeken Araştırma!

Dünyanın en büyük spor giyim markalarından biri olan Adidas, oldukça dikkat çeken bir araştırmaya imza attı. Dev markanın yaptığı araştırmaya göre, kadınlar koşarken kendilerini güvende hissetmiyor.

Dev spor giyim markası Adidas, insanların koşarken yaşadıkları deneyimleri öğrenmek için 9 ülkeden toplam 9 bin koşucuyla bir araştırma gerçekleştirdi. Marka, 10 Mart’ta yaptıkları araştırmayla kadınların güvenlik endişelerine odaklanmayı ve buna dikkat çekmeyi amaçladığını belirtti.

Kadınların Yüzde 92'si Koşarken Endişe Duyuyor!

Marka'nın 9 farklı ülkeden, 9 bin koşucuyla yaptığı araştırma sonucunda, kadınların kendilerini koşarken güvende hissetmedikleri ortaya çıktı. Marka 10 Mart'ta, kadınların güvenlik endişelerini vurgulamayı ve "değişim yaratmaya yardımcı olmak için erkek eğitimi ve müttefiklik" çağrısında bulunmayı amaçlayan yeni kampanyası "The Ridiculous Run" kapsamında yeni bir araştırma paylaştı.

Araştırmaya göre; kadınların yüzde 92'si koşarken güvenliklerinden endişe duyduklarını dile getirirken, erkeklerin sadece yüzde 28'i fiziksel saldırıya uğramaktan korktuklarını belirtti.

Kadınların üçte birinden fazlası koşu sırasında fiziksel veya sözlü tacize uğradıklarını ifade ederken, geri kalanlar istenmeyen ilgi, cinsiyetçi yorumlar, istenmeyen cinsel ilgi, korna çalma ve hatta takip edildiklerini dile getirdi.

Elde edilen veriler, ankette yaşadıkları fiziksel ve sözlü tacizler nedeniyle kadınların yüzde 46'sının artık koşmaya olan ilgisini kaybettiğini de gözler önüne serdi. Adidas, araştırmanın sonuçlarını vurgulamak için geçtiğimiz günlerde "The Ridiculous Run" başlıklı yeni bir YouTube videosu da yayınladı. 

Anket ve video; erkekleri ve erkek çocuklarını eğiterek, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti önlemeye odaklanan kar amacı gütmeyen White Ribbon kuruluşu ve Adidas işbirliği içinde hayata geçirildi.

İşte Adidas’ın yayınladığı "The Ridiculous Run" videosu:

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.