Öğrenci Kariyeri Banner

Açık Arşiv İle Üniversiteler İzlenebilecek

Açık Arşiv İle Üniversiteler İzlenebilecek
Açık arşiv ile üniversiteler izlenebilecek

"Üniversite kütüphaneleri için bir standart geliştirmeyi amaçlıyoruz. Üniversite yöneticilerimizden bu standartlar doğrultusunda kütüphanelerini geliştirmelerini bekliyoruz. Bizler de mali ve mevzuat boyutlarında üzerimize düşeni yapacağız"


YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya,üniversite kütüphaneleri için standart geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Üniversite yöneticilerimizden bu standartlar doğrultusunda kütüphanelerini geliştirmelerini bekliyoruz. Bizler de mali ve mevzuat boyutlarında üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Çetinsaya, YÖK Konferans Salonunda düzenlenen "Üniversite Kütüphanelerini Yeniden Düşünmek" konferansının açılışındaki konuşmasında, bilgiye erişmek ve bilgiyi kullanıma sunmada kütüphanelerin büyük önem kazandığına işaret etti.

Üniversitelerin etkili bir bilgi alt yapısına sahip olmalarını ve bu alt yapıyı günün gereklerine göre sürekli güncellemelerini zorunlu gördüklerini belirten Çetinsaya, üniversite kütüphanelerinin de basılı ve elektronik formattaki bilgiyi sağlamaları, organize etmeleri ve mekandan bağımsız olarak 7 gün 24 saat hizmete sunmalarının, olağan hizmetler haline geldiğini söyledi.

"Türkiye'nin dünyada geldiği yerle üniversitelerin elektronik yayınlara erişiminde Türkiye yükseköğretim sisteminin bulunduğu yerin karşılaştırılması halinde rakamların mütevazı" olduğunu söyleyen Çetinsaya, "Bunları Türkiye üniversiteleri ve kütüphaneleri haketmiyor" dedi.

Çetinsaya, üniversite kütüphanelerinin, üzerinde herkesin mutabakat sağladığı standartlar doğrultusunda organize edilmesi gerektiğini belirterek, bunun için kütüphanelere yeterli mali kaynağın, nitelikli insan gücünün ve bilgi toplumunun gereklerine uygun mekanların sağlanması gerektiğine işaret etti.
Haberin tamamı için tıklayınız.



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.