Öğrenci Kariyeri Banner

ABD Vizesi Nasıl Alınır?

ABD Vizesi Nasıl Alınır?

Seyahat eden kişilerin en çok tercih ettikleri yerlerden birisi de Amerikadır. Ülkeye giriş için ABD vizesine başvurmak gerekmektedir. ABD vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’ne yolculuk etmek isteyen kişilerin alması gereken resmi bir izindir. ABD vizesi, turistik seyahatler, iş gezileri, eğitim amaçlı seyahatler, tıbbi tedavi, aile ziyareti, ticari faaliyetler gibi amaçlarla alınabilir.

Ancak Amerika Birleşik Devletleri, ükeye giriş politikalarında sıkı davranmaktadır. Bu sıkı politikalarının sebebi düzensiz göçleri engellemek ülkeye olabildiğince nitelikli insan almaktır. ABD’ye giriş yapmak için vizeye ek olarak sınır güvenliği ve göçmenlik kontrollerini geçmek gerekir.

Vizeyi aldıktan ve ülkeye giriş yaptıktan sonra vizenin belirttiği amaç ve süre dahilinde ABD’de kalabilirsiniz. Amerika vize başvurusunda bulunmak isteyen herkesin, pasaport türü fark etmeden “Amerika Göçmen Olmayan Vize” kategorisinden başvuru yapması gerekir.

İşte adım adım ABD vizesine başvurmak

1- Uygun vize türünü belirleme

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı vize türleri bulunmaktadır, bu nedenle seyahat amacınıza uygun vize türünü belirlemeniz gerekmektedir. Örneğin, turistik seyahatlerde B-2 turist vizesi, çalışma amacıyla ise H-1B çalışma vizesi gerekmektedir.

2- DS-160 başvuru formunu doldurma

ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğun web sitesinden DS-160 başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu formda kişisel bilgilerinizi, seyahat nedenini, süresini ve geçmiş seyahat deneyimlerinizi belirtmeniz istenecektir. Belgeyi eksiksiz doldurduğunuzdan emin olun.

3- Randevu alma

DS-160 formunu doldurduktan sonra ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğun web sitesinden randevu almalısınız. Randevu tarihi ve saatini seçerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

4- Gerekli belgeleri hazırlama

Randevunuzu oluşturduktan sonra gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Genellikle aşağıdaki belgeler istenir, ancak vize türüne bağlı olarak ek belgeler istenebilir:

  • Amerika DS-160 başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf 
  • Amerika göçmen olmayan vize talep dilekçesi
  • Banka hesap cüzdanı
  • Mesleki durumu belgeleyen evraklar
  • Amerika seyahat rezervasyonları

Unutmayın, her vize sürecinde gereken belgeler değişiklik gösterebilir ve başvuru sahibinin durumuna göre değişebilir. Bu nedenle ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğun resmi web sitesini ziyaret ederek güncel bilgilere ve talimatlara ulaşmanız önemlidir.

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.