Öğrenci Kariyeri Banner

8 Maddede Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

8 Maddede Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

1. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Nedir?

Moleküler biyoloji ve genetik; geniş kapsamlı, sürekli gelişen,disiplinlerarası ve diğer bilim dallarıyla birlikte sürekli etkileşim halinde olan bir bilim dalıdır. Moleküllerin temel niteliklerini, yapı ve çalışmalarını, birbirleriyle girdiği etkileşimleri, gelişim evrelerini, işleyiş ve patolojik durumlarını incelemektedir. Moleküler biyoloji ve genetik, DNA ve RNA proteinlerinin daha da içerisine girerek en küçük yapıları ve birbirleri arasındaki iletişimi incelemektedir.

2. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Size Ne Katar?

Bir bilim olarak moleküler biyoloji ve genetikte, disiplinli çalışma ve analiz yeteneğinin yüksek olması gerekmektedir. üniversite yıllarınızda hayata karşı farklı bir bakış açısı kazanırsınız, bu durum inceleme yaparken bütünü ele almanızı kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte detaycı ve yapılacak olan yeni araştırmalar için yüksek motivasyonlu olmanız meslek hayatınız boyunca size yardımcı olacaktır. 

3. Kimler Tercih Etmeli?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü, iyi derecede fen ve matematik bilgisine sahip, bilimsel araştırma yapmayı seven, istekli ve sabırlı, kavrama gücü hızlı, açık fikirli, meraklı ve yaratıcı, yeni teknolojilerle barışık, başkaları ile işbirliği yapabilen, etik değerlere saygılı, araştırıcı ve yaratıcı karakterdeki öğrencilerin tercih etmesi gereken bir bölümdür.

4. Ders İçerikleri Nelerdir?

Moleküler biyoloji ve genetik bölümü; Biyoloji, Kimya, Matematik, Organik Kimya, Fizik, Genetik, Moleküler Hücre Biyolojisi, Biyoinformatiğe Giriş, Biyoistatistik, Biyofizik, Moleküler Genetik, Biyoinformatik, Biyoetik, 
Immünoloji, Biyokimya, Genetik Araştırma gibi dersleri bünyesinde barındırır. 

5. Yabancı Dil İmkanı Nedir?

Her üniversitenin bölümünde farklılık göstereceği üzere, birçok üniversitede ingilizce eğitim verilmektedir. İngilizce eğitim almanız akademik dile hakimiyet açısından size yardımcı olacaktır. Ayrıca eğitim hayatınız boyunca yabancı dilinizi geliştirmeniz, kariyerinize olumlu etki edecektir. 

6. Zorunlu Staj Var Mıdır?

Zorunlu stajın bulunması her üniversitede farklılık göstermektedir. Tercih etmeyi düşündüğünüz üniversiteyi bu konuda inceleyebilirsiniz. 

7. Bu Bölümden Mezun Olanlar Hangi Alanlarda Çalışır?

  • İlaç firmalarında ilaç araştırma ve geliştirme bölümünde,
  • Hastanelerde kök hücre, genetik teşhis, tüp bebek tedavi merkezlerinde ve adli tıp kurumlarında,
  • Biyoteknoloji firmalarında cihaz geliştirme programlarında,
  • Üniversitelerde akademisyen ve araştırmacı olarak,
  • Kanser tedavi merkezlerinde çalışabilmektedirler.
  • Ayrıca, bitki genetiği ve hayvan genetiğini araştıran kurumlarda da çalışabilmektedirler.

8. Mezunlar Ortalama Ne Kadar Kazanıyor?

Moleküler biyoloji ve genetik bölümü mezunlarının maaşları ülkemiz standartlarına göre iyi durumdadır. Maaşlar, kurumlara göre farklılık göstermekle birlikte çoğu zaman birbirine yakındır. İş hayatına yeni atılan moleküler biyoloji ve genetik mezunu 3500 - 4500 TL arasında maaş alırken, tecrübeli kişilerin maaşları ise daha yüksektir. 

Bonus: Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün En İyi Olduğu 5 Üniversite

1.  KOÇ ÜNİVERSİTESİ

2. İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

3. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

4. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

5. ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ

Özgün İçerik

 


Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.