Öğrenci Kariyeri Banner

7 Zamanlı CEO'dan 6 Yönetim Dersi!

7 Zamanlı CEO'dan 6 Yönetim Dersi!
CEO kelimesi kadar öğrencileri mutlu eden, etkileyen havalı bir kelime herhalde yoktur. Biz de bunu bilerek bu yazımızda bir CEO'yu ve hayata bakış açısını tanıyacağız. CEO kavramının zirvesinde bulunan bir isim olan Jack Sweeney tam olarak 7 farklı şirkette CEO'luk yapıyor. Evet evet yanlış duymadınız tam 7 farklı şirkette hem de CEO. Kendinize geldiyseniz devam edelim ve bir CEO'nun tavsiyelerine kulak verelim.

Jack Sweeney 24 yıllık çalışma hayatı boyunca birkaç konudan çok emin olduğunu söylüyor. ''Dünya, ilk CEO'luğumdan beri çok değişti. Tüm bunlara rağmen dünya değiştikçe yönetim tarzları da değişir. Buna ayak uyduramayan şirketler batarken ayak uyduranlar yoluna devam eder.''

1-Takımınıza Güvenin 

Teamwork and team spirit - Hands piled on top of one another .

İşleri ekibinizle ve profesyonellerle çalışarak bitirmek en doğrusudur. Gerçek şu ki bir başarı her zaman için bir takımın başarısının sonucudur.

2- Karar vermek için niceliksel destek kullanın

Stock-chart-with-calculatorpen-and-eyeglasses-000019550009_Large

Aldığınız kararlarda daha sonraları pişman olmamak için günümüz teknolojisi ile düzinelerce sistem ve ölçülebilir veriler sizlere rehberlik edebilir.

3-Mobil iş gücünü nasıl yöneteceğinizi öğrenin

mobil iş gücü-1

 

Hiç şüphe yok ki artık iş yeri kavramı ortadan kalkıyor. Artık çoğu işler uzaktan çözülebiliyor ve çoğu lider giderek mobil ve küresel iş gücüne yöneliyor.

4 -Şirkette yeni misiniz? Aşırı yardımcı olma

şirket-2

İleride iş yerinizde neler olup bittiğini anlamak için zaman ayırın. İyi bir gözlemci olun ve elinizden geldikçe yardımcı olmaya çalışın böylelikle hem işleri anlamak daha kolay olacak hem de çalışma isteğinizi göreceklerdir.

5. İşler zorlaştığında, temel bilgilerinize geri dönün

Team work. New product researching. Startup crew in loft office. Film effect and lens flare effect, blurry background

Bazen işlerin halledilmesi için geçmişten gelen bir analoji kullanmak yararlı olabilir. Durumlar değişebilir; ama mutlaka geçmişteki olaylarla benzerlik gösterir.

6. Duygularınız incinmeyecektir

duyguları-tanımak-e1365401938290

İş hayatınızda zaman zaman stres ve baskı altında kalabilirsiniz. Bunu kabul ederek başladığınız işte strese ve baskıya tahammülünüz daha fazla olacaktır. Gerçekleri duymaktan asla kaçmayın sonucu kötü olsa bile açık olun bu da takımınızdaki bağı ve güveni arttıracaktır.

Özel İçerik: Zafer Demirci

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.