Öğrenci Kariyeri Banner

6 Maddede Üniversite Öğrencisi Olmak

6 Maddede Üniversite Öğrencisi Olmak
1 - Öğrencilik hayatının büyük bölümünü arkadaşlıklar oluşturur. İlkokul Döneminden üniversite dönemine uzanan öğrencilik hayatında pek çok arkadaşlıklar kurulur. Fakat üniversite döneminde ki arkadaşlıklar önceki dönemlere nazaran daha farklıdırlar. İlkokul ve lise döneminde ki arkadaşlıklar kadar samimi ve içten ilişkiler üniversite döneminde daha azdır. Üniversite döneminde arkadaşlık ilişkileri daha ciddi bir hal almaktadır.

universite_ogrencisi_olmak3

2 - Gerçek hayat denilen olguyla üniversite dönemiyle birlikte yavaştan tanışırsın. Artık yetişkin bir birey sayıldığından, karşılaşacağın türlü zorluklarla ve sorunlarla kendin mücadele etmen gerekecek. Bununla birlikte büyümeye başladığını hissederek adımlarını daha sağlam atmaya çabalarsın. Bu da seni zamanla olgunlaştıracak ve geliştirecektir.

universite_ogrencisi_olmak2

3 - Üniversite, lise veya ilkokulda ki kadar az mevcutlu bir kurum değildir. Çoğu üniversite, bünyesinde pek çok bölüm ve birden çok kampüs barındırmaktadır. Bunun yanı sıra üniversiteler de insan tipi birbirinden çok farklıdır. Farklı şehirlerden, ülkelerden ve kültürlerden gelen öğrencileri tanıyarak çok farklı insan tipi görürsün. Bu durum, kendi yaşamın için de güzel bir deneyimdir.

universite_ogrencisi_olmak4

4 - Yaş büyüyüp, işler ciddileştikçe siz de sorumluluk almaya başlarsınız. Üniversite kulüplerinden staj yapığınız firmalara okulda ki derslerinizden arkadaşlık ilişkilerinize kadar her alanda sorumluluk üstlenmek size iyi bir tecrübe katacaktır.

universite_ogrencisi_olmak

5 - Üniversite döneminizde sabahlamaya alışırsınız. Özellikle vize ve final haftaları fotokopicilerden ve çevrenizden topladığınız notlarla konuları yetiştirmeye çalışırken bazı günler hiç uyumadan sınava gittiğiniz dahi olacaktır.

universite_ogrencisi_olmak5

6 - Ve acısıyla tatlısıyla şartlar ne kadar zor olursa olsun gençliğinizin en güzel dönemini üniversite öğrenciliği sırasında yaşarsınız. Nice anılar ve tecrübeler biriktirerek mezun olursunuz.

universite_ogrencisi_olmak7

Özel İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazarlarından Samet Mete tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.