Öğrenci Kariyeri Banner

6 Maddede Nasıl Kendini Geliştirebilirsin?

6 Maddede Nasıl Kendini Geliştirebilirsin?
1 - Selam Verin
Evet, yanlış duymadın yapman gereken sadece bir merhaba demek ve iletişim kurmak. İletişim hayatın her alanında en önemli unsurlardan bir tanesi. İyi ve sağlıklı bir iletişim güzel bir kariyerden huzurlu bir aile ortamına kadar pek çok unsuru tetikler. İnsanlarla iletişim kurma becerilerini geliştirmeli, dinlemeyi ve etkili konuşmayı bilmelisin. Bu sayede pek çok kapıların kendine açılmasını sağlayabilir ve geniş bir network ağına sahip olabilirsin.

kendini_nasil_gelistirebilirsin

2 - Kendinizi Tanıyın
Belki de en önemli madde kendini tanımaktır. Kendini tanıdığın taktir de adımlarını daha sağlam, atar ve planlarını daha sağlam temellere oturtur, ona göre hareket edersin. Neye ilginin veya yeteneğinin olduğunu, nelerden hoşlanmadığını bilmelisin. Bu sayede hangi alanların üstüne gideceğini ve yol haritanı rahatlıkla çizebilirsin.

kendini_nasil_gelistirebilirsin2

3 - Özgüvenli Olun
Özgüven hayat serüveninde ki yolculuğun vazgeçilmez yapı taşlarından bir tanesidir. Özgüven emin olun doğuştan çok yakışıklı veya çok güzel olmanız veya olmamanızla alakalı bir durum değildir. Kendi yetenek veya ilgi alanlarınızı keşfederek bu konular hakkında uzmanlaşmanız, insanlarla çekinmeden iletişim kurabilmeniz, sorumluluklarınızı bilerek buna göre hareket etmeniz size asıl özgüveninizi sağlayacak unsurlardır. He tabi bir de bonus olarak çevrenizi iyi seçmeniz ve samimi arkadaşlıklar kurmanız da bu konuda önemlidir.

kendini_nasil_gelistirebilirsin3

4 - Yabancı Dil Öğrenin
Belki hepimizin bildiği en klasik maddelerden bir tanesidir yabancı dil bilmek. Fakat önemi yadsınamayacak derecede fazladır. Yabancı dil bilerek kendinize adeta yeni bir dünya açarak farklı bir serüven başlatabilirsiniz. Ayrıca yabancı dil herkesin malumu olduğu üzere size çok iyi fırsatlar ve güzel bir kariyerin kapılarını açabilir.

kendini_nasil_gelistirebilirsin4

5 - Çok Okuyun
Bu madde komple hayatınızı yeniden şekillendirebilecek seviyede önemlidir. Kitap okumak insanı kendiyle tanıştırır. Olaylara gerçek benliğiyle geniş ve kaliteli bir bakış açısından yaklaşmasını sağlar. Kimse sizi anlamıyorsa kitaplar anlar. Kimse sizi tam anlamıyla tanımıyorsa kitaplar tanır. Unutmayın ki dünya da iz bırakmış bütün liderler ve iş insanları zamanlarının büyük bölümünü okuyarak geçirmişlerdir. Tabii ki ilginiz olan konular hakkında kitaplar okumanız sizin için eğlenceli olacaktır. Fakat farklı konlar hakkında da bilgi sahibi olmak ufkunuzu epey geliştirecektir.

kendini_nasil_gelistirebilirsin5

6 - Hobi Edinin
Hobi edinmek sizi yoğun hayat temposu içerisinde dinlendirecek ve kaliteli zaman sunacak bir eylemdir. Hobilerle uğraşmak sizi dinlendirirken aynı zamanda ilham kaynağı olabilir. Aynı zamanda bu sayede farklı arkadaşlıklar kurma fırsatı bulabilirsiniz. Hobileri olan insanlar genellikle kendi işlerinde daha başarılı olurken bunun yanında daha mutlu ve sakin bir hayata sahip olabilmektedirler.

kendini_nasil_gelistirebilirsin6

Özel İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazarlarından Samet Mete tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.