Öğrenci Kariyeri Banner

5 Türk Dünyanın En İyileri Listesinde

5 Türk Dünyanın En İyileri Listesinde
Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) ‘50 Yaş Altında Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2017’ sıralamasını yayınladı. Koç Üniversitesi 36’ncı sırayla Türkiye’den en iyi dereceyi elde ederken Sabancı 44, Bilkent 76, Atılım ise 98’inci oldu. İsviçre’nin önde gelen üniversitelerinden Ecole Polytechnique Federale de Lausanne liderliğini korudu.

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) dünyanın 50 yaşın altında en iyi genç üniversitelerini araştırma etkisi, öğretim kalitesi, uluslararası görünüm ve endüstri bağlantıları kritelerine göre sıraladı. Geçen yıla göre sıralamada yer alan yükseköğretim kurumu sayısı 200’e çıkarken, Türk üniversiteleri sıralarını korudu. Koç Üniversitesi 2016’daki gibi 36’ncı sırada yer alarak Türkiye’de en iyi dereceyi elde etti. Sabancı Üniversitesi 8 basamak ilerleyerek 44’üncü olurken, Bilkent 76’ncı sıradaki konumunda kaldı. Atılım Üniversitesi ise THE listelerinde bu yıl yaptığı atağı genç üniversiteler sıralamasında da devam ettirerek ilk kez 98’inci sırada kendine yer buldu. Hacettepe de ilk 200’e girdi.


liste_01


BİRİNCİ YİNE İSVİÇRE’DEN

Listenin ilk üç sırasındaki üniversiteler ise değişmedi. İsviçre’den Ecole Polytechnique Federale de Lausanne birinciliğini korumayı başardı. Onu Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ikinci ve Nanyang Teknoloji Üniversitesi üçüncü sırayla takip etti. Asya’nın yükseköğretimdeki önemli oyuncuları Hong Kong, Singapur ve Güney Kore ilk 10’da 5 sırayı aldı. İsviçre hariç Kıta Avrupası ülkeleri geçen yıllarda olduğu gibi Asya’nın önüne geçemedi. İlk 10’da Almanya’dan 2; Hollanda, İtalya ve İsviçre’den birer üniversite temsil edildi.

liste_02

X KUŞAĞI DAHA BAŞARILI


THE Baş Editörü Phil Baty, sıralamadaki 1967 ve 1985 arasında kurulmuş ‘X kuşağı’ üniversitelerin genel olarak en iyi performansı gösterdiğini belirterek, “1986-1999 arasında eğitime başlayan ‘Y kuşağı’ olanlar ise ilk 10’da yer bulmayı başardı. Asya’dan Y kuşağında yaklaşık 20 üniversite ilk 50’de. Bu ülkeler arasında Hindistan, Tayvan, Pakistan, Tayland ve Türkiye var. Milenyumda kurulanlardan ise sadece Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü ilk 10’da” dedi.


Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.