Öğrenci Kariyeri Banner

5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününüz Kutlu Olsun!

5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününüz Kutlu Olsun!
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla ‘’5 Aralık’’ tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar verdi. 1985 yılından bu yana Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor.

Gönüllü hizmetlerini daha da yaygınlaştırmak ve tanıtmak için; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 2001 yılını, Dünya Gönüllüler Yılı olarak ilan etmesiyle birlikte, bu konuda yapılan çalışmalar ve hazırlıklar da daha fazla önem ve hız kazandı.



Dünya Gönüllüler Günü; gönüllülük kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların yerel, ulusal ve global platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor. Bu amaçla, Dünya Gönüllüler Günü'nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve böylece; bireyleri, yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, gönüllü çalışmaların teşvik ve takdir edildiği çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapılıyor.

Başta ÖğrenciKariyeri departmanlarında sizler için gönüllü çalışmalar yürüten ekiplerimiz, tüm sivil toplum gönüllüleri ve siz destekçilerimizin Dünya Gönüllüler Günü kutlu olsun!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.