Öğrenci Kariyeri Banner

4 Adımda Bütünleme Sınavları

4 Adımda Bütünleme Sınavları
study_exam

Üniversite hayatına merhaba derken, birçok yeni şey gibi bütünleme sınavları da girer hayatımıza. Bütünleme sınavına girmemiş olan, ya da girmeyecek olan var mıdır acaba?

Yoksa da çok şanslılar ya da şanssızlar demek doğru mudur bilmem ama, bir kere yaşamak gerekiyor diyebilirim.

Bütünleme sınavlarının sınavlara ve derslere bakış açımızı etkilediği bir gerçek kabul edelim. Gelin bunları başlıklar altında tartışalım.

1-DERSE DEVAM SORUNU

Zor ve stresli bir sınav ardından Üniversite’ye girmeyi başardık. Peki ya sonrası?

Üniversiteye girerken herkesin hayalleri, hedefleri ve planları farklıdır. Bazılarımız 1.sınıftan itibaren hedefine uygun sıkı bir çalışma ve ders temposuyla ilerlerken, bazılarımız bunlar için 1.sınıfın erken olduğunu düşünür. Bu hususta da derslere devam sıklığı hepimiz için değişir, özellikle de devamsızlık önemsenmeyen derslerimiz varsa.

Derse devam, elbette ders başarısı için çok önemli bir faktör.

Vizelere kadar sınıflar daha dolu olur, finale kadar bu doluluk düşer genelde, çünkü finalden sonra 2.bir şansımız var: Bütünleme sınavı. Oysa vize için böyle bir durum söz konusu değil, yani telafisi yok. Bu yüzden vizelerden sonra derse devam sorunu ortaya çıkmaya başlar.

Vizelerden sonra ki bu devamsızlık bize bütünleme sınavlarının kapısını aralayabilir dikkat etmek lazım.

[ad name="Google Adsense"]

2.FİNALLERE ÇALIŞ(A)MAMAK

Hepimiz bütünlemeye kalıp, bu hatayı yapmışızdır. Evet, bilerek ve isteyerek bu durum olunca hata, hatta sorumsuzluk sayılabiliyor arkadaşlar.

Finallere çalışma hevesimizi, ister istemez bir sınavın daha olması kırabiliyor. Yani bütünleme sınavları aklımızı çeliyor arkadaşlar. Ve bir anda kendimizi bütünleme sınavında bulabiliyoruz.

3-BİR BÜTÜNLEME DİĞER BİR BÜTÜNLEMEYİ DOĞURUYOR

Evet, çoğu zaman bu durum oluyor ister istemez. Bir finalimiz kötü geçti ve büte kaldık diyelim. Bunun ardından başka bir dersimizin finaline girdik ve çalışmıştık, sorular hakikaten zordu. Böyle olunca da, zaten büte kaldım bir kere, e bu da bütünlemeye kalsın, daha çok çalışırım fikri beliriyor birden zihnimizde. Yani bir bütünleme diğer bir bütünlemeyi doğuruyor öğrenci dostlarım.

4-SÜRPRİZ BÜTÜNLEMELER

Bekle bekle otomasyona girerek geçiyor hayat o günlerde. Geçtim mi, kaldım mı, ortalamam kaç olacak? Hepimizin kafasında deli sorular… Hele bir de dersin hocası otomasyon işleme tarihinin son gününe kadar notları girmeyen bir hocamız ise işler bizi iyice bunaltıyor ve strese sokuyor.

Finali çok iyi geçen bir dersiniz var diyelim ve yarın bu dersin bütünleme sınavı var. Haliyle yeniden çalışma gereği duymadığınız bir ders ve son gece öğrenilen FF notu… Üniversitede hiçbir şey belli olmuyor arkadaşlar. Sürpriz bütünlemelere hazırlıklı olun!

Bu Yazı ÖğrenciKariyeri Ekibinden Arzu Yıldırım tarafından özel olarak hazırlanmıştır.
İşte kendisine ulaşabileceğiniz hesaplar; Facebook | Twitter | Linkedin

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.