Öğrenci Kariyeri Banner

30 Yaşına Gelmeden İzlenmesi Gereken 11 Film!

30 Yaşına Gelmeden İzlenmesi Gereken 11 Film!

Sinema tarihi boyunca çekilmiş birçok başarılı film var. Ancak içlerinden bazıları, yaş alırken aynı zamanda kişilik olarak da gelişimimizi destekleyen, düşüncelerimize ve ruhumuza dokunan oldukça başarılı yapımlardır. Liste elbette uzayıp gidebilir ancak yine de mutlaka izlenmesi gereken birkaç filmi sizler için derledik.

İşte 30 yaşına gelmeden önce mutlaka izlenmesi gereken filmler:

Modern Zamanlar (1936) 

Modern Zamanlar, 1929 yılında tüm dünyada baş gösteren global ekonomik krizi döneminin atmosferini tüm çıplaklığıyla yansıtan bir Charlie Chaplin filmidir. 

12 Angry Man (1957)

12 Öfkeli Adam, cinayetle suçlanan bir genç ile ilgili karar vermekle yükümlü 12 jüri üyesinin karar verme sürecini konu ediyor. 

400 Darbe (1959)

400 Darbe filminde, 1950'lerin başlarında Paris'te yaşayan 12 yaşındaki Antoine, ailesiyle yaşadığı problemler ve okuldaki öğretmeni tarafından sıkça aşağılanması yüzünden ne okulda ne de evde huzur bulabilmektedir.

Ölü Ozanlar Derneği (1989)

50'lerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale getirmektedir. Fakat yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.​​​​​​

Otomatik Portakal (1971)

Otomatik Portakal, şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur. Bu deney insanoğlu ve şiddet kavramı arasındaki ilişkiyi ortaya koyma amaçlıdır ama deneyin kendisi de bir o kadar insan doğasına aykırıdır.

Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)

Uçurtmayı Vurmasınlar, yönetmenliğini Tunç Başaran'ın yaptığı 1989 yapımı uzun metrajlı Türk filmidir. Çekimleri Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde gerçekleştirilen film, 62. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin yabancı dilde en iyi film dalında Akademi Ödülü aday adayı olarak seçildi.

Leon (1994)

Sevginin Gücü, masum bir kız ve bir katilin hikayesini anlatıyor. 12 yaşında New York’ta yaşayan Mathilda, üvey ailesinin yanında sevimsiz bir yaşamı paylaşmaktadır. Bir gün, tüm ailesinin katledeildiği zaman alışverişte olan Mathilda şans eseri hayatta kalır ve en çok ihtiyacı olduğu sırada katil Léon’un dairesine saklanarak kendini kurtarır.

Truman Show (1998)

Televizyon sektörü üzerine yapılan en esaslı eleştirilerden biri olan Truman Show sinema tarihinin en yaratıcı senaryolarından birine sahip. Aynı zamanda başrolündeki Jim Carrey'nin olağanüstü performansı da ilgi çekiyor.

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (2004)

Filmde, iki arkadaş Recep ve Mehmet’in kasabada çıraklık yaptıkları yaz tatilinde başlarından geçenler anlatılıyor. Recep, kasabada aşık olduğu Nihal’e açılamazken, Nihal’in kızkardeşi Recep’e ilgi duymaya başlıyor. Recep’in duygularını açtığı mektubu, Nihal’e ulaştırmaya arkadaşı Mehmet talip olur. 

Amélie (2001)

Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. 

Whiplash (2014)

Whiplash, genç bir müzisyenin öykünü anlatıyor. Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı'na girer. Bir gün, okulun en sert hocalarından biri olan caz duayeni Terence Fletcher'ın dikkatini çeker.

Fletcher Andrew'ü okulun en parlak öğrencilerinin seçildiği ve sürekli yeni yarışmalara hazırlanan "studio band"e seçer. Başarısı kadar acımasızlığıyla da ün yapmış olan Fletcher, Andrew'un kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan asla başarmış saymayacaktır. 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.