Öğrenci Kariyeri Banner

'27. İstanbul Tiyatro Festivali' Başlıyor!

'27. İstanbul Tiyatro Festivali' Başlıyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bünyesinde yapılan "27. İstanbul Tiyatro Festivali" 25 Ekim'de başlıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Işıl Kasapoğlu'nun liderliğinde gerçekleşen festival, 19 tiyatro, performans ve dans gösterileri bir ay sürecek. 

Festivalin ilk gösterisi, 20. yüzyılın tanınan koreograflarından Pina Bausch'un dans tiyatrosu Cafe Müller olacak. Türkiye'de ilk kez sahnelenecek olan gösteri, 25 Ekimde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde olacak. Gösteri, 26 Ekim'de iki kez daha seyirci karşısında olacak. Wim Wenders'ın filmi "Pina" Vestel Amfi'de ücretsiz izlenebilecek.

Festivalin ilk haftasında ki konuğu 'Sokhumi Devlet Tiyatrosu' olacak. Tennessee Williams'ın oyunlarından biri olan "Geçen Yaz Birdenbire", Amerikalı yönetmen Jason Hale'in ekibiyle 30-31 Ekim'de sahne alacak

Barış Arman'ın yönetmenliğindeki Flu Lysistrata da 27-28 Ekim'de Alan Kadıköy'de sahnede olacak. "Bu İşte Bir Kadın Var" adı altında programda bulunan oyun, Aristofanes'in klasik metnini yorumlayarak yeniden uyarlayacak.

Çok Sayıda Eser Sergilenecek.


Program dahilinde Türkiye'den 11, Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda ve Yunanistan'dan 8 eser sahnelenecek.

Bir ay boyunca sürecek olan festivalde seyirciler, Türkiye'de ki eserlerin yanı sıra dünya çapında sahneye yön veren isimleriyle tanışma fırsatı bulacak. 

25 Kasım'a kadar belgesel, tiyatro, dans, mask tiyatrosu, kukla sineması ve daha bir çok eserler sunulacak. 

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.