Öğrenci Kariyeri Banner

21 Günde Değişmek!

21 Günde Değişmek!
Her insanın gündelik hayatta düşünmeden veya farkında olmadan yaptığı bazı davranışlar vardır. Uyandıktan sonra el yüz yıkamak, yemeklerden sonra dişlerimizi fırçalamak, çiçekleri koklamak gibi… Bir de istediğimiz; ama bir türlü gerçekleştiremediğimiz bazı şeyler vardır. Mesela kitap okumak, sabahları erken kalkmak, derslere düzenli olarak gitmek gibi… Bilim insanları, beynin enerjiden tasarruf etmek için, yapılan her rutini alışkanlığa çevirdiğini tespit etmişler. Peki alışkanlık edinmek veya memnun olmadığımız alışkanlıklardan vazgeçmek gerçekten mümkün mü? Tam bu noktada herkesin diline pelesenk olmuş ‘’21 Gün Kuralı’’ devreye giriyor.

 

Peki nedir bu 21 Gün Kuralı?23707addc2751e1306f460438c23ae58

Yeniden öğrenmeyi destekleyen, istediğimiz davranışı alışkanlık haline getiren, olumlu ya da olumsuz inançlar ile davranış halini almış alışkanlıkları terk etmeye yarayan aynı zamanda Kuantum ve Newton fiziğinden beslenen, pozitif bilimin de desteklediği, beynin ihtiyaç duyduğu bu kural hurafe değil bir gerçektir.

Bir alışkanlığı ondan kurtulmaya çalışarak değiştirmeniz oldukça zordur. Oysa yeni bir alışkanlık kazanmak sandığınızdan çok daha kolay olacaktır. Aynı şekilde kötü bir alışkanlığı yok etmek veya bırakmak da yeni bir şey öğrenmekten zordur. Eğer yeni bir alışkanlık kazanmak istiyorsanız, hiç ara vermeden 21 gün boyunca aynı alışkanlığı tekrar ettirmeniz gerekmektedir.

Öncelikle çözümlemek istediğiniz konu hakkında kararlı olun. Bu yeni alışkanlığınızın oluşum sürecinde hiçbir bahaneye yer vermemek çok önemlidir. ‘’Bugünlük ertelesem bir şey olmaz!’’ demek olmaz. Etrafınızdaki insanlar ile sürecinizi paylaşarak onların da size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Oluşan bu yeni alışkanlığınızı sürdürdükçe kendinizi ödüllendirirseniz de bu size ekstra motivasyon sağlar.

Kural aslında çok net. Kendinize kazandırmak istediğiniz yeni bir alışkanlık veya sizi rahatsız eden alışkanlıklarınızdan kurtulmak için yapmanız gereken tek şey 21 gün tekrar etmek. Bir şeyi 21 gün tekrarlarsanız o şey artık sizin alışkanlığınız olur.  Kural veya çözüm bu kadar basit ve net iken neden değişmeyelim?

Özgün İçerik: Nihan İnal

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.