Öğrenci Kariyeri Banner

2023'ün En Çok Satan 10 Akıllı Telefonu Belli Oldu!

2023'ün En Çok Satan 10 Akıllı Telefonu Belli Oldu!

2023 yılında en çok satan 10 akıllı telefon belli oldu. Yayınlanan raporda yılın sonlarına doğru satışların azalması dikkat çekti.

Piyasadaki pazar analizini yapan platform olarak bilinen Counterpoint,  2023'ün verilerini açıkladı. Rapora göre akıllı telefon satışlarının oldukça düştüğü fakat belli modeller, alıcıları sayesinde zirvede kalmaya devam ettiği gözüküyor.

Yıılın son aylarına baktığımızda Apple ve Samsung satışlarının diğer markalara göre önde olduğunu ve ilk 10'a yalnızca bu iki markaların girdiğini görüyoruz. Diğer markalar pazardaki rekabeti arttırmak için yeni model telefonlar üretmeye devam etse bile rapora göre Apple'ın Android işletim sistemi olarak en büyük rakibinin Samsung olduğunu görüyoruz. . 

2023 Yılının En Çok Satan 10 Akıllı Telefonu:

1. Apple iPhone 14
2. Apple iPhone 14 Pro Max
3. Apple iPhone 14 Pro
4. Apple iPhone 13
5. Samsung Galaxy A14
6. Samsung Galaxy A54
7. Samsung Galaxy A14 5G
8. Samsung Galaxy S23 Ultra
9. Samsung Galaxy A04e
10. Samsung Galaxy A34


Apple her yıl ürettiği tek seri modeliyle listenin zirvesinde yer alırken, Samsung farklı serilerinin farklı düzeydeki telefonları ile çok üretmenin getirdiği ayrıcalığı götürüyor. Listede üst, orta ve alt düzeyde Samsung modelleri bulunuyor. Birbirinden farklı modellerle her düzeyde telefonların en çok satan telefon listesine girmesi Samsung için önemli bir başarı. 

Her ne kadar bu modeller en çok satanlar olsa da Counterpoint, Telefon satışlarının 2022'ye göre yüzde 9 oranında düştüğünü belirtiyor. Xiaomi, OPPO, Huawei gibi diğer markaların satışları arttıkça akıllı telefonar arasındaki rekabet artacak ve listede değişikler olacaktır.  

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.