Öğrenci Kariyeri Banner

2019 Dijital Pazarlama Trendleri

2019 Dijital Pazarlama Trendleri
2019'a adım adım yaklaşırken dijital pazarlamada öngörülen trendleri bir yazıda toparlamak istedik. Gittikçe gelişen günümüz teknoloji dünyasında markaların yaşamını sürdürebilmesi için bu trendlerden hepsini olmasa da kendine uygun olanları uygulaması ve diğerlerinden farklılığını ortaya koyması gerekiyor. Şimdi o beklenen trendlere bir göz gezdirelim.

1. Yapay Zeka Etkisini Arttırmaya Devam Edecek

jfjfjfjfjdkdkdk_790x445

Yapay zeka son dönemin en çok konuşulan konusu oldu. Kuşkusuz 2019’da da yoğun olarak gündem konusu olacağını göreceğiz. Yapay zeka sayesinde çözümler geliştirilerek tahmine dayalı analizler, doğal dil işleme gibi teknolojiler daha fazla etkisini gösterecek. Böylece tüketici ile marka arasında iletişim bağı daha güçlü bir hale gelecek. Markanın tutunması için tüketicinin isteklerine hızlıca cevap verebilmesi, gelecekte potansiyel olarak neyi isteyeceğini tahmin edebilmesi gerekiyor. Bunu sağlamanın en önemli yolu da yapay zeka kullanımını arttırmaktan geçiyor.

2. Chatbots Kullanımı ile Müşteri Etkileşimi Hızlanacak

gdhdhdhhdhd_790x445

2019’da Chatbots kullanımı yaygınlaşacak. Chatbots için insanlarla yazılı ya da sözlü iletişime geçen, bir yapay zeka formunun insanlarla etkileşime geçmesi diyebiliriz. Chatbots her mesajlaşma uygulamasında karşımıza çıkıyor. En bilindiklerinden örnek verecek olursak; Skype, Facebook Messenger, Viber.. Ancak Chatbots sadece bunlarla sınırlı değil. Cleverbot, Mitsuku gibi uygulamalarda karşınızda gerçek bir insan varmış gibi konuşabiliyorsunuz. 2019’da markaların daha çok Chatbots kullanımına geçmesiyle insanların istekleri hızlıca analiz edilip gerçekleştirilmesi daha kolay hale getirilecek.

3. Sesli Arama Önem Kazanacak

sgdggdgdgdg_790x445

Yazarak istediğimizi aramak yerine ses ile yaptığımız aramalar 2019’da yaygınlaşacak.  Dünya’da sesli aramanın Google arama motorunda olduğu gibi e-ticaret sitelerinde de kullanımının arttırılması hedefleniyor. Böylece müşteri bir konu veya ürün hakkında sesli arama ile soru sorduğunda istediği cevabı önceden o kelimelere göre kodlanması sonucu alabilecek. Böylece hem marka açısından hem de müşterinin isteğinin hızlıca gerçekleşmesi açısından kolaylık sağlanmış olacak.

4. Güvenlik Önlemleri Geliştirilecek

blckchnnn_790x445

Şirket güvenliği için güvenlik önlemleri geliştirilmeye devam ederken, kullanıcıların akıllı telefonlarında sakladıkları bilgilerin başkası tarafından ele geçirilmemesi içinde mobil uygulamalar artacak. Blockchain sayesinde şifre ile kullanıcı bilgileri gizli tutulacak.

4. Canlı Yayın ile Özgün İçerikler Artacak

lllllv_790x445

Video hala içerik pazarlaması için büyük önem taşıyor. Bunun daha iyisi canlı yayınlar.  yapmak. Müşterinin şirket hakkında deneyimlemek istediklerini bularak bu konular hakkında canlı yayın yapmak olumlun imaj için katkı sağlayacak. Facebook, Youtube veya Instagram gibi platformlarda canlı yayınlar açarak soru-cevap yapmak, ofisten görüntüler, etkinlikleri o sırada göstermek kurumu da ilgi çekici bir hale getirir. 2018’de de bunları görsek de 2019’da bu markalar açısından daha da önem taşıyacak ve özgün yayınlar ortaya çıkacak.

5. Özelleştirilmiş İçerikleri Daha Fazla Göreceğiz

dhhdgfhfhhf_790x445 (1)

İnsanlar artık markadan sıradan cümleler duymak değil, kendine özel mesajlar bekliyor. Markalar bunun farkında olarak hareket ediyor ancak 2019’da web siteleri ve uygulamalarda bunun örneklerini daha fazla göreceğiz. Özellikle CRM’in kullanımıyla veri tabanına işlenen bilgiler ile müşterinin istekleri tespit edilerek buna yönelik özel içerik çıkarımı yapılmaya hızla devam edilecek. Artık günümüz pazarlama dünyasında müşteriye özel mesajlar çıkarmayan, deneyim duygusunu yaşatmayan markaların sektörde tutunması mümkün değil.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.