Öğrenci Kariyeri Banner

2018 Bilim Kurgu Filmleri

2018 Bilim Kurgu Filmleri
Bilim kurgu bugün henüz kullanımda olmayan bilim ve teknoloji ögeleri kullanılarak yakın ya da uzak gelecekle ilgili öyküler, serüvenler oluşturulmasıdır. Bilim kurgu bazen geçmişi de kurgulayabilir. Bilim kurgu kitap, sanat eserleri, televizyon, film, bilgisayar oyunları, tiyatro eserleri ve diğer kitle iletişim araçlarında bulunabilir. Bilim kurgu eserlerinin fantastik eserlerinin eserlerden farkı hikaye  kapsamındaki kurgusal ögelerin çoklukla doğa kanunları üzerine yapılmış bilimsel önermeler ya da ispatlar dahilinde olası olmasıdır.



Bilim kurgu çoklukla, bilinen gerçekliğe aykırı kurgulamalar içindeki alternatif olasılıklar hakkında eğlendirici ve rasyonel olarak yazmak üzerine kuruludur. Bu kurgulamalar;

  • Gelecek, alternatif zaman dilimleri ya da bilinen tarih ve arkeolojik kayıtlarla çelişen geçmiş zaman kurgulamaları.

  • Dış uzayı diğer dünyalar ya da uzaylılar içeren kurgulamalar.

  • Bilinen doğa yasalarına aykırı teknoloji ve bilimsel kurallar içeren hikayeler.

  • Zamanda yolculuk ya da psiyanik, nanoteknoloji gibi yeni teknolojiler, ışık hızı üzerinde seyahat , robotlar ya da yeni politik ya da  sosyal sistemler gibi yeni bilimsel kuralların keşfi ya da uygulanmasını içeren hikayeler olabilir.


Belki bizim yolumuza da ışık olur diyerek 2018 yılının bitmesine günler kala 2018 yılının en iddialı bilim kurgu filmlerine gelin birlikte göz atalım.

1)Avengers: Sonsuzluk Savaşı , Puan:8.9/10

Filmde tüm Avengers kahramanları, Thanos'a karşı güçlerini birleştiriyor. Dünyaya gelen ve 6 sonsuzluk Taşı'nın sahibi olmak isteyen Thanos'a karşı verilen savaşın  sonucu, dünyanın kaderini de belirleyecektir.



2) Başlat: Ready Player One, Puan: 8.6/10

2045 yılında dünya yaşanmaz bir hale gelince, insanlar gündelik hayat dertlerinden uzaklaşabilmek için OASIS adlı bir sanal gerçeklik oyunuyla varoluşlarına bir anlam katabilmeye başlamıştır. OASIS dünyasının mucidi James Halliday (Mark Rylance), gerçek bir dahidir. Ancak Halliday öldükten sonra, OASIS dünyasının içindeki bir yere bir 'anahtar' gizlediğini, onu bulanın hem 500 milyar $'a, hem de OASIS dünyasının tam kontrolüne sahip olacağını anlattığı, ölümünden önce kaydedilmiş bir videosu ortaya çıkar. Bunun ardından herkes harıl harıl anahtarı aramaya başlar. Colombus, Ohio'da yaşayan genç Wade Watts (Tye Sheridan) da bu yarışa dahil olur ve kısa sürede oyundaki başarısıyla herkesin dikkatini çeker. Ancak OASIS şirketinin yöneticileri, büyük ödülü kaptırmaya niyetli değildir ve hem oyunda, hem de gerçek hayatta Wade'i durdurabilmek için her şeyi yapacaklardır.



3) Upgrade , Puan: 8.6/10

Yakın bir gelecekte teknoloji hayatın her anına egemen olduğunda bile Grey Trace (Logan Marshall-Green) bu yeni düzene teslim olmamış, işleri elinden geldiğince kendi kas gücüyle, mekanik olarak halletmeye devam etmiş bir adamdır. Ancak günün birinde çok sevdiği karısı Asha'nın (Melanie Vallejo) 4 kişinin saldırısı sonucu öldürülmesi ve kendisinin omurilik felci geçirmesiyle, yavaş ve acı dolu bir ölümü beklemekten başka bir çaresi kalmaz. Yine de günün birinde kendisini ziyaret eden bir mucidin icadı ona umut olur. STEM adı verilen çip sayesinde sadece yeniden ayağa kalkmakla yetinmeyen Grey, STEM'in üstün işlemci gücü sayesinde insanüstü yetenek ve güce sahip olur. Artık tek amacı, karısını öldürenlerden intikamını almak olacaktır.



4) Venom: Zehirli Öfke, Puan: 8.4/10

Araştırmacı gazeteci Eddie Brock (Tom Hardy), başına gelen talihsiz bir olayın ardından, kariyerini yeniden ayağa kaldırabilmek için Life Foundation'ın gizli faaliyetlerini araştırmaya başlar. Bir tesiste denemeleri yapılan ortak yaşar-simbiyotla temas edince Venom adlı çok güçlü ve kontrolü zor bir yaratık ortaya çıkar.



5) Ant- Man ve Wasp,  Puan: 8.2

Scott Lang (Paul Rudd), Ant-Man olmanın verdiği yükle bir baba olarak sorumluluklarını dengelemeye çalışmaktadır. Ancak Hank Pym (Michael Douglas) ve Hope van Dyne (Evangeline Lilly) acil bir görev için yardımını istediğinde bir ortakla çalışması gerekir. Hope, Wasp olarak Ant-Man'in yanında yer alacaktır.

 


6)Labirent: Son İsyan, Puan: 8.1/ 10


Labirent (Maze Runner) üçlemesinin son bölümünde Thomas (Dylan O'Brien) labirenti yenmi ve Alev Deneyi'ni geçmiştir. Ancak içeride kalan arkadaşlarını kurtarmak için beraberindeki kaçak arkadaşlarıyla birlikte WCKD kontrolündeki 'Son Şehir'e girecek, ölümcül 'Işıl' hastalığının tedavisinin bulunması için akıl almaz bir mücadele içine girecektir.

 



7) Black  Panther, Puan: 7.9/10

Kaptan Amerika'yla yan yana çarpıştıktan sonra vatanı Wakanda'ya dönen T'Challa, ya da Kara Panter (Chadwick Boseman), bu gözlerden uzak, ancak son derece gelişmiş ülkeye liderlik etmeye hazırlanmaktadır. Ancak ülke içinde karışıklıklar çıkmış, tahta aday olan başkaları da baş göstermiştir. Ülkesini bir arada tutmak ve savaşa girmesini engellemek isteyen T'Challa, CIA ajanı Everett K. Ross'un da (Martin Freeman) yardımını alacaktır.
İlk siyahi süper kahramanlardan biri olan Siyah Panter, 2018 yılında ilk kez merkezde kendisinin olduğu bir filmle beyaz perdede olacak.

 



8) Rampage: Büyük Yıkım , Puan: 7.9/10

Primat uzmanı Davis Okoye (Dwayne Johnson), meslek gereği insansı maymunlarla çok iyi anlaşmaktadır, ancak 2 yaşındayken bulup büyüttüğü George adlı gorille fazlasıyla dostça bir ilişkisi vardır. Ancak o sırada yapılmakta olan bir genetik deneyde yaşanan kaza sonucu aralarında George'un da bulunduğu çeşitli hayvanlar, önlerine çıkan her şeyi yıkan korkunç canavarlara dönüşürler. Şehirlerin ve dünyanın enkaza dönmesini önlemek, aynı zamanda eski dostunu kurtarmak isteyen Davis, bir genetik bilimciyle güç birliği yapar.



 

9) Meg: Derinlerdeki Dehşet , Puan: 7.8

Denizci subay ve aynı zamanda ünlü bir dalgıç olan Jonas Taylor (Jason Statham) Mariana Çukuru yakınlarında başına gelen korkunç olayın ardından ekibinin büyük kısmını terketmiş, kendi hayatını kurtarsa da rütbesini, ailesini ve tüm şerefini kaybetmiştir. Görev sırasında gördüğü ve ekibini terketmesine neden olan devasa köpekbalığına ise kimse inanmamıştır. Aradan yıllar geçtikten sonra Taylor, bir başka görev için çağrılır. Eski karısının da mürettebat arasında bulunduğu bir denizaltı, aynı sularda dibe çökmüştür. Ancak karşılaştığı devasa yaratık, Taylor'ın aklından hiç çıkmamıştır, bu yüzden kurtarma operasyonuna katılmadan önce tüm korkularıyla yüzleşmesi gerekecektir.

 



10) Bumblebee, Puan: 7.8

1987 yılında kaçak olan Bumblebee, Kaliforniya’daki küçük bir sahil kasabasında bir hurdalığa sığınır. 18 yaşına girmek üzere olan ve dünyadaki yerini keşfetmeye çalışan Charlie (Hailee Steinfeld), savaştan yaralanmış ve zarar görmüş olan Bumblebee’yi bulur. Charlie, Bumblebee’yi yeniden canlandırdığında kısa sürede onun sıradan bir sarı VW aracı olmadığını anlar.

 



11)Han  Solo: Bir Star Wars Hikayesi, Puan: 7.2

Genç kaçakçı Han Solo (Alden Ehrenreich), galaksinin en gizli ve tehlikeli köşelerinde yer altı dünyasında kendine bir yer edinmeye çalışırken, ileride çok iyi arkadaş olacağı Chewbacca, bir başka ünlü kaçakçı Lando Calrissian (Donald Glover) ve ona büyük yardımları dokunacak Tobias Beckett (Woody Harrelson) ile yolu kesişir.



 

12) Karanlık Zihinler, Puan: 7.3

Büyük bir salgın, Amerika'daki çocukların büyük kısmını kırıp geçirmiştir. Geriye kalan çok az sayıda çocuk ve genç ise özel yetenekler geliştirince devlet tarafından özel kamplarda tutulmaya başlanmıştır. En güçlülerinden biri olan 16 yaşındaki Ruby Daly (Amandla Stenberg) buradan kaçmayı başarır ve kendisi gibi kaçak gençlerin olduğu bir gruba katılır. Yetişkinlerden sadece kaçmanın yetmediğini anladıklarında ise direnişleri başlayacaktır.



Benim favorim oyuncu kadrosunun mükemmelliğiyle göz dolduran Avengers : Sonsuzluk Savaşı. 2018 yılına ait birçok bilim kurgu yapımı bulunmaktadır. Fakat bu yazımızda sizlere puanlarına göre en iyi bilim kurgu filmlerini derledik. İyi seyirler dileriz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.