Öğrenci Kariyeri Banner

2017'de Öne Çıkacak İş Arama Trendleri

2017'de Öne Çıkacak İş Arama Trendleri
Yetenek savaşlarının ortasında, becerikli ve donanımlı adayların daha da değerlendiği bir sürece giriliyor. Adayların bu yeni sürece iş arama noktasında adapte olması adına öne çıkan bazı 2017 trendlerini derledik.

Şirketler yetenek savaşlarını çoktan başlattı. Artık işe hakim, spesifik becerileri olan ve sorumluluk sahibi adayların çok değerli olduğu bir sürece girildi. Gerek esnek ve evden çalışma, gerek sosyal ve yan haklar açısından nihayet çalışanın merkezde olduğu günler eskisinden daha yakın görünüyor. Peki, bu yeni dönemde iş ararken nelere dikkat etmek gerekiyor? Hangi trendleri takip etmek önemli?

İşte 2017’de iş arama trendleri:

İhtiyaç neredeyse oraya gidin

ihtiyac

Büyük şehirlerde iş potansiyeli yüksek olsa da aynı orandaki insan popülasyonu nedeniyle iş arama sürecinin çok daha sancılı, çoğu zaman da olumsuz yaşandığı bir gerçek. Adayların yeni dönemde farklı lokasyonlara özel, yetenekleriyle örtüşen spesifik işlere odaklanması iş arama ve bulma sürecini kolaylaştırıyor. Büyük şehirde yaşama ısrarı yerine mutlu olunabilecek, kişiyi geliştirebilecek farklı lokasyonlardaki işlere odaklanmak önemli. Büyük şehirlerin yasam masrafları açısından da son derece yıpratıcı olabildiğini unutmamak gerekiyor.

İş tanımını iyi okuyun

iş tanımını iyi okumak ile ilgili görsel sonucu

Artık işlerin eskiye nazaran daha fazla çeşitlendiği, yeteneklerin spesifikleştiği ve detayların önem kazandığı bir dönem başladı. Bu dönem içerisinde başvuru yaparken iş tanımlarını gerçekten anlamak, tanımı iyice sindirmek ve bilinçli başvurular yapmak çok önemli. Dikkatle incelenmeyen bir işe uygun ve dikkat çekici bir başvuru yapabilmek çok zor. Adaylar bazen sadece yapılan özensiz başvuru nedeniyle bile ret alabiliyor.

Ofis mi ev mi karar verin

ofis ve ev ile ilgili görsel sonucu

Bazı adaylar için ofis ortamında kurumsal şartlarda çalışmak önemliyken bazıları için evden ya da istediği yerden özgür çalışabilmek daha tercih edilebilir olabiliyor. Şirketlerin esnek çalışma uygulamalarını hızla hayata geçirmeye başladığı ve gelecekte mobil çalışmanın ön plana çıkacağı ortada. Bu durumda şimdiden kişiliğinizin nasıl bir çalışmaya uygun olduğuna karar verip uygun işleri ve platformları incelemenizde fayda var. Bu durum uzun vadede mutlu ve daha başarılı bir kariyer anlamına da geliyor.

Hep daha fazla eğitim isteyin

kişisel gelişim ile ilgili görsel sonucu

Yeni dönemin getirdiği ve çok önemli olan bir diğer trend de çalışan gelişimiyle ilgili. Kişisel ve teknik gelişim söz konusu olduğunda şirketlerin çalışanlarına katkı sağlayacak eğitimler düzenlemesi ve stratejiler geliştirmesi gerekiyor. Bunu yapan şirketleri tercih etmek çok önemli. Çalışanına değer veren bir kurumda çalışmak ilk önceliklerden biri olmalı.

Her zaman güncel CV

güncel cv önemi ile ilgili görsel sonucu

Her alanda olduğu gibi CV’ler söz konusu olduğunda da sürekli yeni güncellemeler, yapılandırmalar ve özellikler devreye giriyor. Bu dünyayı iyi takip etmek çok önemli. Özgeçmişin evrimini gün be gün izlemek ve iş arama sürecine her zaman güncel bir CV ile katılmak gerekiyor. Eğer işverenler artık CV yerine videolu iş görüşmesi istiyor ve online sistemleri uyguluyorsa aday için bu kapının arkasında kalmamak kritik.

Online’da görünür olun

sosyal medyada görünür ol ile ilgili görsel sonucu

Artık kuralları teknoloji tarafından belirlenen tamamen dijital bir çağın içine girdik denebilir. Zaman geçtikçe bu kurallar daha da önemli olacak. Dijital dünyada başarılı bir iş araması süreci adına görünür olmak önemli. Farklı sosyal medya hesaplarına ve iş arama sitelerine üye olmak, hatta ve hatta bir blog ya da web sitesi sahibi olmak işverenin size kolayca ulaşması ve iş bulma sürecini kolaylaştırması açısından son derece önemli.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.