Öğrenci Kariyeri Banner

2017'de Hayatımıza Giren ve Şaşırtırken Hayatımızı Değiştiren 10 Teknolojik Gelişme

2017'de Hayatımıza Giren ve Şaşırtırken Hayatımızı Değiştiren 10 Teknolojik Gelişme
Teknoloji bizleri farklı ve yeni bir noktaya taşırken bir yandan hayatı bütünüyle değiştirmeyen fakat renklendiren yeni ürünlerin de ortaya çıkışını hızlandırıyor. Bu yıl radarımıza takılan ve fazlasıyla heyecanlandıran 10 teknolojik oyuncağı ve teknolojiye sırtını yaslayan gelişmeyi derledik!

1. Kendini kendini temizleyen şişe
inovasyon_01


Bir şişeyi farklı sıvıları tüketmek için kullanmak her zaman bir temizlik çilesi doğurur. Su içilen şişeye ya da termosa kahve koyarsanız bir sonraki kullanışınızda içeceğiniz suda kahve tadı kalabilir. Kendi kendini temizleyen şişe 60 saniye içinde dijital olarak kendini temizliyor ve içeceklerin bulunduğu sıcaklığı korumasını da sağlıyor.

2. Dijital diş fırçası
inovasyon_02
Güç ünitesine diş macunu yerleştirin, çalıştırın, 3 saniye boyunca dişlerinizde tutun ve temizleyin. Ne kadar imkansız görünse de 2017'de bu ürünü gördük ve şaşkınlıkla karışık pek bir sevdik.

3. Şekil değiştirebilen kablosuz kulaklık
inovasyon_03
Kablosuz kulaklıklar yaygınlaşsa da kulağımıza uyma sorunu kimi modeller için hala geçerli. Bu yeni dostumuz hijyenik materyal yapısı, kulağınızın şeklini alabilen gövdesi ve üst düzey kaliteyi sunarak yepyeni bir deneyim yaşatıyor.

4. Günü ve hayatı takip eden masa saati
inovasyon_04
Artık sehpanın bile kablosuz internete sahip olmasını beklediğimiz günlerde çalar saatlerin sadece alarm ya da radyoya sahip olması onları basit kılıyor olabilir. Bu saat geceleri okuma ışığınız olabilir, takviminizi sizin için takip edebilir, her zamanki rotanızın trafik durumunu siz uyandığınızda sizinle paylaşabilir. 'Teknoloji gözümüzü açtığımızdan itibaren tüm gün yanımızda' deyimi gerçek oluyor!

5. Uyku düzenleyici yastık
inovasyon_05
Bu yastık nefes düzeninizi, sesinizi ve rüya etkinliğinizi analiz ederek uykunuzu en iyi şekilde sürdürmenizi sağlıyor. Hem daha hızlı uykuya dalmayı hem de doğal saatinizde alarm sesi duymadan uyanmanızı hayalden gerçeğe çekerek modern hayatın en büyük darbesi olan uykusuzluğu yenerek geceyi bize yeniden kazandırıyor. Zafer!

6. Retro ama teknolojik oyun konsolu
inovasyon_06
Hem eski fakat eskimeyen oyunların tadına varmak hem de açık kaynak kodlarıyla atari seviyesinin üstündeki, DOOM1 gibi oyunları yıllar sonra başa sararak oynamak için üretilen bu konsol kendi oyununuzu üretmenizi destekleyen birçok kaynağı da sunuyor.

7. Her yere taşınabilen ışık kaynağı
inovasyon_07
Eğip bükülebilen, istediğiniz yere konumlandırabileceğiniz bu ışık kaynağı aslında çalışma masanızı aydınlatan bir masa lambası olarak da bahçe işlerinizi yaparken sizleri aydınlatan bir sokak lambası olarak da iş görüyor.

8. Sağlık durumunuzu takip eden dövme
inovasyon_08
Bu mürekkep vücudunuzdaki değişikliği siz hissetmeden bile size renk değiştirerek anlatıyor. Dehidrasyon yaşadıysanız ya da kan şekeri seviyenizde ani dalgalanmalar olduysa renk değiştirerek sizi uyarıyor.

9. Köprü inşa eden robotlar
inovasyon_09
Köprüleri kurulacakları noktada ve herhangi bir ek desteğe ihtiyaç duymadan çelik malzemeden üreten robotlar Amsterdam için çalışmaya başladı bile!

10. Size her konuda uyan kalem
inovasyon_10
Titanyumdan üretilen bu kalem kağıt üzerinde kendini bulanlar için her sorunun çözümüne sahip. Hem boyutu değişiyor, hem de 750 farklı kalemin yedek mürekkep sistemiyle uyumlu. Özel hissetmenin 'maliyetini' ortadan kaldırıyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.