Öğrenci Kariyeri Banner

2.Dünya Savaşı Atmosferini Evinizde Yaşatacak 6 Film

2.Dünya Savaşı Atmosferini Evinizde Yaşatacak 6 Film

Savaş filmleri, arkalarında bıraktığı yıkımlar ve içerdiği duygusallık sebebiyle birçok insan tarafından severek izleniyor. Konu 2.Dünya Savaşı olunca çok sayıda esere rastlamak mümkün. İşte 2.Dünya Savaşı’nı en iyi anlatan filmlerden bazıları:

1. Er Ryan’ı Kurtarmak

ww2ryan

1998 yılı yapımlı 2 saat 50 dakikalık film bir askeri kurtarmak için özel olarak görevlendirilen bir ekibin hikayesini anlatıyor. Savaş gazileri tarafından “Normandiya Çıkartması”nı en iyi canlandıran yapım olarak ifade edilen film, içerdiği savaş sahneleri ile de aksiyon severlerin ilgisini çekiyor.

 

2. Dunkirk

ww2dunkirque

Müttefiklerin Almanya karşısında sıkışan ordularını tahliye hikayelerini anlatan “Dunkirk” 2017 yılında yayımlanan bir yapım. 1 saat 50 dakika süren filme Netflix’ten ulaşmak mümkün.

Dunkirk filminin hikayesi için bu içeriğimize de göz atabilirsiniz:

Dunkirk'te Neler Oldu ?

 

3. Final Operasyonu

ww2finale

Savaş sonrasında kaçarak saklandığı Güney Amerika’da yakalanmamaya çalışan eski bir Alman subayının hikayesini anlatan film, 2018 yılında gösterime girdi. Final Operasyonu filmine de Netflix’ten ulaşılabilir.

 

4. Boyun Eğmez

ww2unbroken

Savaş öncesi bir maraton koşucusu olan, savaşta ise Japonlara esir düşen bir askerin yaşadığı zorlukları anlatan Boyun Eğmez filmi bir kitaptan uyarlanma. 7.2 IMDB puanına sahip filmin süresi ise 137 dakika.

 

5. Fury

ww2fury

Bir anda kendisini bir tankın içinde savaşıyor halde bulan bir askeri ve yaşadıklarını anlatan film, 2.Dünya Savaşı filmleri içinde en iyilerden birisi olarak gösterilmektedir.

 

6. Anthropoid

ww2antropo

Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, Alman subaylarından birisine düzenlenen suikasti konu alıyor. Alman generali öldürmekle görevlendirilen 2 Çek askerinin hikayesini anlatan filmin süresi 125 dakika.

 


Egehan Uğraş

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrencisi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.