Öğrenci Kariyeri Banner

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!
ÖğrenciKariyeri Yazarlarının ortak hazırladığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı içeriğimize hoşgeldiniz :) Gururlu okumalar!

Bu sene 98. Yıl dönümünü kutlayacağımız bu günden ötürü Öğrenci Kariyeri ailesi olarak çok mutluyuz, gururluyuz.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bugün biz gençlere bıraktığın bayramın 98. yıl dönümü. Tam 98 sene önce başlattığın bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini bizlere atfederek üzerimize ne denli bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Neredeyse bir asır önceden bizleri düşünerek bıraktığın bu bayram için sana minnettarız. Damarlarımızdaki asil kanın farkında olarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için durmaksızın ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yoldaki en büyük rehberimiz sensin...

19 Mayıs

19 Mayıs 1919, bağımsızlık savaşımızın başlatıldığı, bir Türk genci için önemi büyük, duygusu hissedilemeyecek kadar sonsuz bir gündür. Mustafa Kemal, çorak topraklardan bir gül bahçesi yaratmayı başarmış, adına da Cumhuriyet demiştir. Cumhuriyet'i Türk Gençliğine emanet edip "Bütün ümidim GENÇLİKTEDİR" diyen Mustafa Kemal'e, biz de "O Gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır. Dinlenmemek üzere yürümeğe karar verenler asla ve asla yorulmazlar..." diyerek Cumhuriyete sahip çıkmanın her Türk Gencinin bir vazifesi olduğunu göstermeliyiz.

16 Mayıs 1919'da Beşiktaş'ta başlattığın yolculuğu biz 19 Mayısta senin izinden takip ediyoruz. Bu kutlu yolculuğunla sana minnettarız Ata'm.

Sana olan minnettarlığımızı yerine getirmek için "Yükselen Yeni Nesil" olarak çok çalışıyoruz Ata'm, çok başarıyoruz. Ve yine çok çalışacak, çok başaracağız. Gösterdiğin hedeflerden asla vazgeçmeyeceğiz.

19-mayis-2017-640x360

Ya çıkmasaydın Samsun'a ya başlatmasaydın bağımsızlık savaşını? Ne olurdu adımız, ne olurdu bayrağımız? Senin açtığın bu yolda ilke ve inkılaplarına bağlı kalacak, gözünü ardına baktırmayacağız. Bil ki, Türk genci bayraklarını göklere çıkarmak için elinden geleni yapıyor ve yapmaya devam edecek. Sen yattığın yerde rahat uyu Ata'm.

Bir asır öncesinden başlattığın bu kutlu yolda içi boş 'olmasaydın olmazdık' naraları atıp vazifeden kaçmak yerine tüm benliğimizle bir olup Türk Milleti'ne ve insanlığını unutmamış her dünya insanına hizmet edeceğimize, Türk Ulusu'nu yüceltmekten asla geri durmayacağımıza ve asırlar sonra bile senin ışığında daima ileriye bakıp bu dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğimize söz veririz.

Çünkü biz yıllar öncesinden bize bırakılmış bir vasiyetle biliriz ki: "Birinci vazifemiz Türk istikbalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." Ve yine biliriz ki "Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!"
Ne mutlu ki; içine dünyaları sığdırmış koca yürekler ülkesinin gençleriyiz!

1919

"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke; ancak tam istiklale sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, istiklalden yoksun bir millet, medeni insanlık dünyası karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye layık görülemez." -Nutuk

Siz de ÖğrenciKariyeri yazarlarının ortak hazırladığı bu içeriğe katkıda bulunmak ister misiniz? Mobil uygulamamızda yorumlara buyrun!

 

Yazıda emeği geçen yazarlarımız: Salih Memiş, Burak Yılmazçelik, Bahadır Öztop, Burhan Yılmaz, Özge Özışıklıoğlu, Zafer Demirci, Batuhan Gürhan, Seda Aydın, Oğuzhan Arslan

Ve editörümüz: Uğur Can Dilsiz

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.