Öğrenci Kariyeri Banner

15 Maddede Mustafa Kemal Olmak!

15 Maddede Mustafa Kemal Olmak!
Türk ulusunun en büyük kahramanı, cumhuriyetimizin kurucu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bugün ebediyete intikal edişinin 79. yıldönümü anısına ÖğrenciKariyeri Ailesi'nin yazarları bu yazıda bir araya geliyor. Her 10 Kasım'da kalbimizi titreten büyük liderimizi büyük bir hasretle anıyoruz.

s-9917f8a3bf1d3bc3d1f6daa695354b48225fc1ac

Biz inanıyoruz ki, Ulu Önderimizin ebediyete yol aldığı bu günü yas olarak benimsemek yerine, onu güçlü yönleriyle anıp ne kadar harika bir lider olduğunu hatırlayarak anısını en hak ettiği şekilde yaşatabilir, gelecek nesillere onun bıraktığı aydınlık yolda yürümeyi öğretebiliriz. Her anma töreninde okul korolarında duyduğumuz o marştaki gibi:

"Atam, sen rahat uyu
Bekçisiyiz Cumhuriyet'in."


Anitkabir-Slayt10

ÖğrenciKariyeri yazarlarına "Mustafa Kemal Olmak?" dedik ve kalplerinden dökülen satırları sizler için derledik:

  • Mustafa Kemal olmak demek: Bir milletin sorumluluğunun ağırlığının bilincinde ve kontrolünde kararlılığından bir an bile şüphe duymadan şu sözlerle milletine değer ve güven vermek demektir:
    “Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir millet medeni insanlık dünyası karşısında uşak olmak konumundan daha yüksek bir davranışa layık görülemez. Türk’ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. O halde ya istiklal ya ölüm!” (Nutuk: sayfa 15)


mustafa-kemal-ataturkun-meclis-baskanligina-bir-oy-farkla-secildigi-iddiasi



  • Mustafa Kemal olmak, bilimin ışığında ilerlediğimiz yolda önümüze çıkan engelleri bir bir aşmaktır. Olur da amacımız uğruna düştüğümüz yolda yorulursak devam edecek gücü kendi içimizde bulmaktır.
    Mustafa Kemal olmak, zorluklar karşısında mücadeledir, yılmamaktır.
    Unutmayalım, yalnızca tek bir şeye ihtiyacımız var: o da çalışkan olmak!


tumblr_ne7enmEoA11th5uk9o1_250


  • Mustafa Kemal denildiği zaman zorluklara karşı asla pes etmeyen, idealler uğruna mücadele etmenin ehemmiyetini hatırlatan, ülkenin onur ve haysiyetini korumanın ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösteren bir lider gelir akla. Mustafa Kemal olabilmek, ilke ve devrimlerinin önemini gün geçtikçe daha iyi anladığımız, bağımsızlığın bir coğrafyanın aydınlanmasında elzem olduğu ve en önemlisi ise tüm dünyaya liderin nasıl olması gerektiğini gösteren ve onun ilkelerinin izinden gidecek milyonlarca insan bırakabilmektir.


158


  • Mustafa Kemal olmak, genç gövdelere umut olup prangaları yıkabilmektir, hep ileriye ille de ileriye gidebilmektir. Bir yol sahibi olabilmek, o yol için mücadele edebilmektir, yıpranmaktır, yitebilmektir. Mustafa Kemal olmak var olabilmektir, günlerce, aylarca, yıllarca kalplerde atabilmektir. Mustafa Kemal olmak mutlak ve bakî olmaktır.


mustafa-kemal-ataturk-kimdir-h1478953199-78d06c


  • Mustafa Kemal olmak demek; Selanik'te doğmuş küçük bir çocuğun binbir çeşit zorlukla başa çıktığı sonra tüm dünyaya vatanını ve kendini hayran bıraktırdığı bir Başkomutan olmaktır. Hafife alma Türk Genci, ilham al Ata'ndan. Sana aslında başına ne gelirse gelsin ışığa yürümeni, başarmanı, hedefe kilitlenmeni, bir insanın bir ülkeyi nasıl değiştirdiğini sadece söylemiyor! Sana bunu kendisi gösteriyor! Kalk Türk Genci! Bu ülkeyi ataların oturduğu yerde kazanmadı. Deden, ninen sırf sen şu an rahat yaşa diye kendi rahat yaşayamadı. Üret, çalış ve başar. İşte o zaman Atütürk'ü anlayabilir ve işte o zaman atalarımız, şehitlerimiz yerinde rahat uyuyabilir.


 
mustafa-kemal-ataturk-canakkalede


  • Mustafa Kemal olmak demek, zamanının ötesinde olup 100 yıl öncesinden bugünleri görebilmek ve bu doğrultuda devrimler yapabilmek demektir. Umudunu yitirmiş bir toplumu bu devrimlere inandırmak, bu yolda bir milleti tek yumruk haline getirebilmek demektir. Çağ dışı bir ülkeyi çağının ötesine taşımak, bunla da Dünyaya örnek olmaktır. Mustafa Kemal olmak demek yüz yıl geçse de bin yıl bitse de, Türkiye denilince akla gelen ilk ve tek isim olabilmek demektir.


CyBdMH-W8AAbVtO

  • Mustafa Kemal olmak demek, tüm zorluklara dimdik, yılmadan karşı durabilmektir. Mustafa Kemal olmak demek, Cumhuriyet uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna seve seve can verebilmek demektir. Mustafa Kemal demek, Çanakkale demektir, Sakarya demektir. Mustafa Kemal demek, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır;
    fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demektir. Mustafa Kemal demek, yürekler de hiç sönmeyecek bir sevgi bırakmak demektir. Ey Türk, Mustafa Kemal demek, “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.” demektir. Mustafa Kemal demek, Mustafa Kemal gibi düşünmeyi bilmektir. Açtığı yoldan, gösterdiği hedefe yürüyebilmektir. Türk milletini muhasır medeniyetler seviyesine çıkarttabilmektir. Mustafa Kemal gibi düşünmeyi bilmek, hep ileriye doğru gidebilmektir.


ben-size-taarruzu-emretmiyorum-olmeyi-emrediyorum

  • Mustafa Kemal Atatürk demek "Umut" demektir. Umudun: Cesaret, karar, irade olduğunu bilmek demektir. Bağımsızlık ve özgürlük adına canı pahasına düşman karşısında dimdik durmak demektir. Mustafa Kemal Atatürk demek: "Bütün görevlerin üstünde bizim de bir vicdanî görevimiz vardı; o da, herkesin sudan birtakım görevler yaptığı sırada yaşamımızı, varlığımızı bu milletin bağrına sokarak, onlarla beraber düşman karşısında uğraşmak olmuştur!"diyerek bütün hayatını bu topraklara adamak demektir.
    Mustafa Kemal demek; NE MUTLU TÜRKÜM demektir.


10-ncu-Yil-Nutkunu-soylerken


  • Mustafa Kemal olmak, dalgalanan altın saçları, parlayan mavi gözleriyle er meydanında: "Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır!" diyebilmektir. Bayrak için, özgürlük için, egemenlik için destanlar yaratıp, adını Türk tarihine altın harflerle yazdırarak ebediyen Türk milletinin kalbinde sonsuza kadar yaşamaktır. Mustafa Kemal olmak, yılmadan, usanmadan, engelleri bir hamlede aşıp, karanlıkları aydınlatmaktır. Açtığı bu yolda gösterdiği hedefe durmadan yürümektir. Mustafa Kemal olmak demek, yitirilmiş kasımlarda açan umuttur, vazgeçilmeyen tutkudur, hiç sönmeyen ışıktır. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!


sari-saclim-mavi-gozlum_1106851


  • Mustafa Kemal olmak; imkansızı başarmaktır. Yaralı olan bir halkı, Anka kuşu gibi yeniden hayata kazandırmayı vazife saymaktır. Bilgisizliğin karanlığından koruyan bir ışık olmaktır. Sonsuz sevgi ve minnete sahip olmaktır. Uygarlık yolunda daima ileriye, başarıya yürümektir.Bağımsızlık, özgürlük, milli irade, Vatan, halk demektir. Mustafa Kemal olmak; Türk milletinin sonsuzluğu demektir. Birlikte bir oluyor, O oluyor. O’nu yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz.


8ZWNd7


  • Mustafa Kemal olmak demek; "Zafer benimdir!" diyebilmektir. Kazandığın her zaferde, damarlarındaki asil kanın ve o asil kanı her daim sana hatırlatanın hakkı olduğunu bilmektir. Sen hiç gitmedin bizden Ata'm, istesen de gidemezsin. Çünkü sen bensin, çünkü sen Ankara'sın, çünkü sen Edirne'sin, çünkü sen Türkiye'sin. Sen damarlarımızda akan kan, aklımızdan geçirdiğimiz düşüncelerimizsin. Aldığımız nefeste, içtiğimiz suda ve yediğimiz ekmekte hakkın var. Bu hakkını asla ödeyemeyiz, ancak bize getirdiği sorumluluğu bütün gücümüzle üstlenebiliriz. Üstlendik Ata'm. "Yükselen Yeni Nesil"in, senin ideallerini kendi idealleri kabul ediyor. Çok çalışıyor, çok başarıyor. Her zaferini sana armağan ediyor. Canım babam! Türk milleti için çalışmadan geçirdiğim günü, mirasına ihanet sayarım. Bize bıraktığın mirası, çok daha büyüterek yeni nesle devredeceğime yemin ederim.  Sen, fikirlerimizde ve zaferlerimizde çok yaşa canım babam!


mka


  • Mustafa Kemal olmak, lügatından başarısızlığı ve çaresizliği çıkarmak demektir. Başarı peşinde adım adım koşmak, sabretmek, stratejik ve gerçekçi düşünmek demektir. Mücadele etmenin ne demek olduğunun göstergesi demektir. Seni unutan her Türk kahrolsun Atam.


mustafa-kemal-ataturk-640x360


  • Mustafa Kemal olmak kadının insan, bizim de insanoğlu olduğumuz farkında olmaktır. Bir ülkenin kadınıyla erkeğiyle bir bütün olduğunu birinin başını eğerken birinin göklere çıkamıyacağını bilmektir. Bir ülkenin geleceğindeki en önemli iki ögesinin öğretmen ve kadın olduğunun farkında olmaktır. Kadına verdiği hakların yanında çok da büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Aynı zamanda iyi anne olmanın kadınların en önemli görevi olduğunu hatırlatırken de, bunun ancak bilgi ve kültürle başarılabileceğini vurgular:
    “Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe, hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlât yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların, bugünkü evlâtlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli özellikleri taşıyan evlât yetiştirmek… Pek çok yüksek özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız hattâ erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdur­lar.”


ataturk-duvar-kagidi6www-ataturkum-info


  • Mustafa Kemal olmak esasen yalnız kalsan bile hedeflerinin uğruna mücadele etmektir. Her adımı planlayarak ve bununla birlikte ileri görüşlü olarak… Kendini değiştiren Türkiye’yi değiştirir, Türkiye’yi değiştiren de dünyayı değiştirir şiarıyla hareket edebilmektir. Bu noktada Mustafa Kemal, en büyük sorumluluğu da: “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleriyle bizim omuzlarımıza yüklemiştir. Çünkü aydınlık bir geleceği ancak biz gençler tasarlayabiliriz. Bu sorumluluk bilinciyle hepimiz geleceğe özgüvenle yaklaşmalı ve umutla bakmalıyız.  Şairin de dediği gibi: “Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.” Mustafa Kemal’in uğruna mücadele ettiği Türkiye’mizi onun sözleriyle muasır medeniyetler seviyesine taşıyabilmektir. Ve “Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.”


s-5ad290d7c3f1bfb6d3ac1e1429c2aac31303c1c7


  • Mustafa Kemal olmak, boynunda idam ipiyle bile olsa Türk halkı İçin bağımsızlık uğrana, vatan uğruna bir an olsun şüphe etmeden kanının son damlasına kadar savaşmak, ulusun bağımsızlığını her şeyden üstün tutmak, geçmişten ders alıp geleceğine sağlam adamlarla yürüyecek bir nesili filizlendirmek demektir. Mustafa Kemal olmak, halkın özgür düşünmesinden korkmayıp aksine yeniliği, batılılaşmayı, bilimle ilerleyen bir geleceği savunmak demektir. Cesaretiyle, düşünceleriyle, kadına verdiği değeriyle, giyim kuşamıyla, müzik zevkiyle, sanata olan ilgisiyle, ileri görüşlülüğüyle koca bir nesile ışık tutan ve bütün dünyayı kendine hayran bırakan bir lider demektir. Mustafa Kemal demek hiç şüphesiz ki bu milletin başına gelen en güzel lütuf demektir.
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene!


Yazarlar: Armoni Bayar, Seda Aydın, İrem Önen, Uğur Can Dilsiz, Esra Kozan, Zafer Demirci, Merve Erşan, Nilgün Didar Tüt, Şerife Gökdaş, Esra Hacıhasanoğlu, Şevval Göker, Özge Özışıklıoğlu, Emre Yalçınkaya, Berkay Aşçıoğlu, Tamay Ün, Nida Varhan.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.