Öğrenci Kariyeri Banner

14 Yaşında SpaceX'te Mühendis Olarak İşe Başladı!

14 Yaşında SpaceX'te Mühendis Olarak İşe Başladı!

14 yaşında Santa Clara Üniversitesi'nden mezun olan Kairan Quazi, SpaceX'te mühendis olarak işe başlayarak şirketin en genç çalışanı oldu. Okul tarihindeki en genç mezun olan Kairan Quazi, geçtiğimiz ay SpaceX'in uydu internet bölümü Starlink'te göreve başladı.

14 Yaşında Starlink'te İşe Başladı!

Quazi'nin hikayesi, California medya kuruluşlarının 17 Haziran'da Santa Clara Üniversitesi'nden mezun olmaya hazırlandığını bildirmesinin ardından gündeme gelmişti. Körfez Bölgesi yerlisi olan Quazi, okulun 172 yıllık tarihindeki en genç mezun oldu ve aynı zamanda çocuklukların da üniversiteden mezun olmuş kişilerin kısa listesine de katılmaya hak kazandı.

Bir kültür ve tarih sitesi olan Oldest.org, şimdiye kadarki en genç 10 üniversite mezununun listesini derliyor. Quazi, o listede yer alan kişilerle hemen hemen aynı yaşta.

San Francisco televizyon kanalı KGO'da yer alan habere göre, Quazi'nin ailesi, onun gelişmiş zekasını ilk olarak, henüz iki yaşındayken tam cümlelerle konuşmaya başladığında keşfetti.

Zeka Seviyesi Nüfusun Yüzde 99'undan Yüksek Çıktı!

Quazi'ye üçüncü sınıfta yapılan testlere göre de, zekası, genel nüfusun yüzde 99,9'undan daha yüksek çıktı. Okul çalışmalarının kendisine yeterli gelmediğini hisseden Quazi, öğretmenlerinin de yönlendirmesiyle Las Positas devlet kolejine kaydoldu ve iki yıl sonra, 11 yaşındayken bilgisayar bilimi ve mühendisliği okumak için Santa Clara'ya geçiş yaptı.

Quazi, okul değiştirdiğinde, teknoloji şirketi Intel'in araştırma laboratuvarında üretken yapay zeka çalışmalarını içeren bir lisans stajı da elde etti. Ardından, Elon Musk'ın uzay uçuşu firması SpaceX'in uydu internet bölümü olan Starlink ile bir iş görüşmesi gerçekleştiren Quazi Starlink'ten onay aldı ve geçtiğimiz ay işine başladı.

Sektörden Deneyimler Elde Etmek Eğitim Kadar Önemli!

Bu tarz haberler genelde muzice gibi gelir. Ancak o kadar da imkansız değil. Türkiye'de üniversite öğrencileri ve şirketler tarafından en çok tercih edilen akademi olan Young Executive Academy (YEA), Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen firmalarından yöneticiler ile öğrencileri 6 ay boyunca bir araya getirerek kariyer hayatlarına eşsiz bir dokunuşta bulunuyor. 

Yalnızca 1000 öğrencinin katılmaya hak kazanabildiği YEA'ya başvuru yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.