Öğrenci Kariyeri Banner

11 Yaşında Harikalar Yaratıp Milyoner Olan Çocuk

11 Yaşında Harikalar Yaratıp Milyoner Olan Çocuk
Günümüz iş dünyasında neredeyse her sektörde, sürdürülebilirlik dönüşümü ile birlikte pazarlamanın tüm kuralları değişiyor. Dünyadaki küresel ısınma, azalan kaynaklar marka değerinin de yeniden tanımlanmasına yol açıyor. Markalar da böylelikle bu konudaki farkındalığın artmasına yardımcı oluyor. Böylesine güzel bir şeyin popüler olmasının hem doğaya hem de insana büyük bir fayda sağladığından şüphemiz yok. Bu duyarlılığa ve farkındalığa sahip 11 yaşındaki Mikaila'nun umut veren girişimcilik hikayesi de birçok insanı harekete geçirecek cinsten! Şimdi bu yetenekli çocuğun hikayesine daha yakından bakalım.

Her Şey Arı Sokmasıyla Başladı!
Austin_01
Dört yaşında ailesinin desteği ile birlikte Çocuk İş Dünyası Yarışması'na (Acton Çocuk İş Fuarı) katılan Mikaila, Austin Limonata Günü için yaratıcı bir ürün düşünmeye başlamış. Bunu düşündüğü sıralarda iki kez arı tarafından ısırılmış ve Mikaila bu olaydan çok etkilenmiş. O sıralar Güney Carolina’nın Cameron kentinde yaşayan Mikaila'nın büyükannesi ona, Flaxseed Lemonade için yaptığı özel tarifleri içeren 1940’ların yemek kitaplarını göndermiş. Kitabı inceleyen Mikaila düşündüklerini şu şekilde anlatıyor:

"Arı sokmalarından hiç hoşlanmadım. Beni çok korkuttular. Fakat sonra anlayamadığım bir şey oldu. Arılardan etkilendiğimi fark ettim. Yani onlar hakkında ve ekosistem için yaptıklarıyla ilgili her şeyi öğrenmek istedim. Sonrasında da düşündüm, eğer bal arıcılarına yardımcı olan ve büyükannem Helen’in tarifini kullanan bir şey yaparsam nasıl olurdu?"

"Bir Şişe Limonata Alın, Bir Arıyı Koruyun"
Austin_02


Böylece Me & Bees Lemonade'nin hikayesi başlamış oldu. Mikaila, büyükannesi Helen'in tarifinde bulunan keten tohumuyla birlikte arıların yerel ballarından limonata yapıyor. Bunu yaparken de bal arılarının korunmasına ve keten tohumunun sindirim sitemine faydalarına yönelik seminerler düzenliyor. Mikaila, limonata satışı ile bal arılarını kurtarmak için savaşan yerel ve uluslararası kuruluşlara kârının bir kısmını bağışlarken, gençlik girişimciliği etkinliklerinde de Me & The Bees Lemonade’yi satıyor. Küçük Mikaila'nın sloganı da: "Bir şişe limonata alın, bir arıyı koruyun!"

Me & The Bees Lemonade Her Geçen Gün Büyüyor!

60 bin dolar değerinde çekirdek yatırım alan bu girişim şu sıralar, doğal ve organik gıdalarda dünyanın lideri Whole Foods Market ile 11 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Ayrıca bu özel limonata Mikaila Ulmer’in Me & The Bees, Texas, Oklahoma, Arkansas ve Louisiana’daki 55 mağazada satılıyor.

Mikaila’nın bir de facebook adresi bulunuyor. İsteyen, bu yetenekli minik girişimciyi takip ederek ballar ve Me & The Bees Lemonade hakkında ilginç gerçekleri öğrenebilir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.