Öğrenci Kariyeri Banner

10 Beden Dili İpucu ile Karşınızdaki İnsanı Çözün

10 Beden Dili İpucu ile Karşınızdaki İnsanı Çözün
beden_dili_nedir_h46763

1.Gözler

gözler

Eğer bir kişi sizle konuşurken gözlerini kısıyorsa bu kişi size dikkatini veriyor demektir ama bu her zaman iyi anlamda olmayabilir. Konuştuğunuz kişi gözlerini kısarak bakıyorsa konuşulan konudan rahatsız olmuş veya size sinirlenmiş olabilir. Ve ayrıca konuştuğunuz kişi gözlerine kısa dokunuşlarda bulunuyorsa bu konuşulan konu hakkında olumsuz düşünceleri olabileceğini gösterebilir.

[ad name="Google Adsense"]

2.Ayaklar

ayaklar

Çoğu kişinin beden dilinden karşısındakini çözmeye çalışırken aklına bile getirmediği ayaklar aslında çok şey anlatır. Karşınızdaki insan sizinle konuşurken ayakları size dönükse bu size ve konuştuğunuz konuya olan olumlu ilgisini gösterir fakat ayakları kapıya veya orda bulunan başka bir çıkışa yönelikse sizden sıkıldığını bi an önce konuşmanın bitmesini ve ortamı terketmek istediğini gösterir.

3.Kaşlar

kaşlar

Hepimiz çatılan kaşların olumsuz bir gösterge olduğunu biliriz. ama havaya kalkan kaşlar? Eğer konuştuğunuz kişinin kaşları havaya kalkıyor ve gözleri açılıyorsa bu konuşulan konu hakkında heyecan duyduğunu ve o anki ilgisinin birden arttığını gösterir.

4.Eller

Eller

Karşınızdaki kişi sizinle konuşurken ellerini saklamaya, gizlemeye çalışıyorsa bu karşınızdaki insanın o an gergin olduğunu gösterir. Ama, bir şey anlatırken elleri masanın üzerinde ise bu o kişinin rahat ve güvenilir olduğunu gösterir.

5.Gülümseme

gülümseme

Samimi bir insanın göz kenarları kırışık olur. Eğer bir insan sizin anlattığınız şeye gülerken gözleri kısılıyor ve göz kenarları kırışıyorsa o insan içten gülüyor demektir sahte bir gülümsemede sadece dudaklar oynar gözlerin ifadesi değişmez.

6.Ses Tonu

ses tonu

Karşınızdaki insanın ses tonu  gereksiz yerlerde bariz bir şekilde alçalıp yükseliyor ise bu konuştuğunuz kişiniz sizden hoşlandığı anlamına gelir.

7.Göz Kontağı

göz kontağı

Eğer konuştuğunuz kişi  çok uzun süre sizinle göz kontağı kuruyorsa o kişi kuvvetle muhtemel yalan söylüyor demektir.

8.Jest ve Mimikler

jest

Eğer karşınızdaki insanın jest ve mimikleri sürekli değişiyorsa sanılanın aksine bu karşınızdakinin tedirgin olduğunu göstermez. Aksine bu karşınızdaki insanın sizinle olumlu ve sağlıklı bir iletişim kurduğunu gösterir.

9.Kollar

kollar

Karşınızdaki kişi sizinle konuşurken kollarını göğsünde çapraz bir şekilde birleştiriyorsa yani ilkokul tabirimizle ‘çiçek oluyorsa’ o insanın size karşı korumacı bir tavır içinde olduğunu ve size güvenmediğini gösterir.

10.Gövde

duruş

Konuştuğunuz kişinin duruşuna dikkat edin. Siz bir şey anlatırken bütün gövdesiyle size dönükse bu size olan saygısını ve özellikle konuşulan konuya olan ilgisini gösterir. Ama gövdesi başka bir yöne dönük sadece siz konuşurken başı ile size dönüyorsa bu ‘Konuştuğun konu o kadar da umrumda değil ama ayıp olmasın diye dinliyorum işte’  nin beden dili ile ifadesidir.

[ad name="HTML-3"]

[ad name="HTML"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.